Σελίδες

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Ομελέτα με Σπαράγγια για Comeback

Μετά από ένα περίπου χρόνο απουσίας επιστρέψαμε με... σπαράγγια! Καλά, θα μας πείτε, "με σπαράγγια περιμένετε να κάνετε comeback;" Και όμως, ναι! Μην τα σνομπάρετε καθόλου τα σπαράγγια, είναι πολύ θρεπτικά, καθώς είναι πολύ καλή πηγή φυτικών ινών και περιέχουν πολλές-πολλές βιταμίνες όπως βιταμίνη Α, C, Ε & Κ και πολλά μετάλλα και ιχνοστοιχεία. Επιπλέον, έχουν ελάχιστες θερμίδες και πολύ ντελικάτη γεύση! 

Και μην ξεχάσετε, διαλέγουμε ελληνικά σπαράγγια που είναι πιο τρυφερά και νόστιμα.   
Ομελέτα με Σπαράγγια
Xρόνος Μαγειρέματος: 10 λεπτά Συνολικός Χρόνος:20 λεπτά Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά
Για 4 άτομα
1 ματσάκι ελληνικά σπαράγγια
4 κ.σ. ελαιόλαδο
8 αυγά
1 κ.γ. ξερή ρίγανη
1/3 κούπας γάλα
1/2 κούπα νερό
Αλάτι
Πιπέρι 
Μερικά φυλλαράκια φρέσκια ρίγανη
Τυρί για τρίψιμο

Διαδικασία

Αρχικά, προετοιμάζουμε τα σπαράγγια για μαγείρεμα. Κόβουμε και αφαιρούμε μερικά εκατοστά από την κάτω πλευρά κάθε σπαραγγιού στο σημείο που αρχίζουν να σκληραίνουν. Πετάμε τις άκρες. Καθαρίζουμε εξωτερικά με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε τις πατάτες αφαιρώντας τα φυλλαράκια και τις σκληρές ίνες χωρίς να πειράζουμε τα βλαστάρια. 

Σε ένα μεγάλο τηγάνι και δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε τα σπαράγγια. Μετά από 1-2 λεπτά, και ενώ ανακατεύουμε ενδιάμεσα, προσθέτουμε το νερό για να βράσουν τα σπαράγγια. Αφήνουμε 3-4 λεπτά. 

Στο μεταξύ, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε Αφού βράσουν τα σπαράγγια, τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίσουν λιγάκι. (Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα και δεν πρέπει να το παραλείψουμε!)

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξαναπροσθέτουμε στο τηγάνι τα σπαράγγια. Αμέσως ρίχνουμε και τα χτυπημένα αυγά και κουνάμε λίγο το τηγάνι για πάνε τα αυγά παντού. 
Σκεπάζουμε με ένα καπάκι για να ψηθεί και το πάνω μέρος της ομελέτας και σερβίρουμε αμέσως μόλις σταθεροποιηθεί η ομελέτα μας. 

Με το που σερβίρουμε, αν θέλουμε, τρίβουμε λίγο τυρί από πάνω και προσθέτουμε μερικά φυλλαράκια φρεσκοκομμένη ρίγανη. 

Μερικά ακόμη μυστικά....

Όταν αγοράζουμε σπαράγγια, διαλέγουμε αυτά που καταλήγουν σε τρυφερά βλασταράκια και έχουν λαμπερό χρώμα. 
Αν χρησιμοποιήσουμε εισαγόμενα σπαράγγια, τα κόβουμε στη μέση γιατί έχουν συνήθως διπλάσιο μέγεθος από τα ελληνικά. 
Τα διατηρούμε στο ψυγείο μόνο 2-3 ημέρες γιατί όσο μένουν κομμένα, χάνουν τη γλυκιά τους γεύση και αρχίζουν να πικρίζουν.