Ας αρχίσουμε με μια συνταγή για αρχάριους στην ελληνική κουζίνα. Καλοκαιρινή, εύκολη και τόσο θρεπτική και χορταστική που μπορεί να αντικαταστήσει ένα κανονικό γεύμα!
Υλικά
4 μερίδες
3 ντομάτες 2 πράσινες πιπεριές
1αγγούρι
½ κρεμμύδι ή και ένα αν σας αρέσει
100 γρ. τυρί φέτα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
1/4 κ.γ. ρίγανη
Μερικές ελιές
Διαδικασία
Τι να κάνετε:
Τι να μην κάνετε:
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
1/4 κ.γ. ρίγανη
Μερικές ελιές
Διαδικασία
1. Κόψτε τις ντομάτες σε μικρά κομμάτια.
2. Κόψτε τις πιπεριές σε ροδέλες.
3. Ξεφλουδίστε το αγγουράκι και κόψτε το σε ροδέλες.
4. Καθαρίστε το κρεμμύδι και κόψτε το σε ροδέλες. Αν θέλετε να μην καίει τόσο πολύ βάλτε τις ροδέλες για λίγη ώρα σε ένα μπολ με νερό.
5. κόψτε τη φέτα σε κύβους
6. Βάλτε όλα τα υλικά σε μια σαλατιέρα.
7. Προσθέστε το αλάτι, τη ρίγανη, τις ελιές και το λάδι.
8. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί.
Τι να κάνετε:
Προσπαθήστε να βρείτε βιολογικά υλικά είτε από κάποιο κατάστημα είτε καλύτερα από κάποιο μποστάνι.
Αν ακολουθείτε δίαιτα χαμηλή σε λιπαρά χρησιμοποιήστε φέτα με χαμηλά λιπαρά.
Μην χρησιμοποιείτε ξύδι, λεμόνι, μουστάρδα, δυόσμο, σκόρδο, βασιλικό ή μαρούλια. Μπορεί μερικά από αυτά να φαίνονται καλοί συνδυασμοί αλλά δεν χρησιμοποιούνται στη χωριάτικη σαλάτα. Αν παρόλο αυτά επιμείνετε να τα χρησιμοποιήσετε τότε απλά μην την λέτε χωριάτικη σαλάτα!