Σήμερα το Ελληνικό Χρέος στη Γαστρονομία σας ταξιδεύει νοερά στη λεβεντομάνα, Κρήτη!Δεν ξέρω κανέναν που να μην έχει πάει στην Κρήτη και να μην έφυγε τουλάχιστον ενθουσιασμένος. Οι άνθρωποι, τα τοπία, οι παραλίες, τα ποτά και φυσικά το φαγητό είναι όλα υπέροχα! Είναι η γνησιότητα του νησιού που το κάνει τόσο ξεχωριστό ώστε όλα τόσο γνήσια που όποιος φεύγει δίνει υπόσχεση να ξαναγυρίσει! Πραγματικά από τις διακοπές μου στα Χανιά δεν θυμάμαι ούτε ένα μαγαζί που να μην μου άρεσε το φαγητό!
Στην πορεία θα σας δώσω και άλλες κρητικές συνταγές προς το παρόν όμως θα αρχίσω με τον πολυαγαπημένο κρητικό ντάκο και μια συνοπτική άποψη των Χανίων με αυτές τις φωτογραφίες! Όσο για τον ντάκο συνοδεύστε τον με τσικούδια και καμιά μαντινάδα!
Υλικά
100 γρ. φέτα
1 ώριμη ντομάτα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
4 μαύρες ελιές
2 κριθαρένια παξιμάδια
Κάπαρη (προαιρετικά)
Αλάτι
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε τη ντομάτα.
- Τρίβουμε τη φέτα με τα χέρια μας.
- Αφαιρούμε τα κουκούτσια των ελιών και τις κόβουμε σε φετάκια.
- Περνάμε τα παξιμάδια κάτω από τρεχούμενο νερό αστραπιαία (για 1-2 δευτερόλεπτα για να μην μουσκέψει υπερβολικά).
- Τοποθετούμε τα παξιμάδια στο πιάτο και ρίχνουμε από πάνω τις ψιλοκομμένες ντομάτες.
- Ρίχνουμε λίγο αλάτι.
- Τοποθετούμε από πάνω το τυρί και τα φετάκια ελιάς.
- Χύνουμε το λάδι και πασπαλίζουμε με κάπαρη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου