Αλλά ας επιστρέψουμε στη μαγειρική! Ένα από τα καλύτερα εδέσματα που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε κατά την επίσκεψή σας Κύπρος είναι το Χαλούμι Μπορεί να το δοκιμάσετε ψητό, στη σχάρα ή τηγανητό. Έχει υψηλό σημείο τήξης, για αυτό μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε χωρίς φόβο! Δοκιμάστε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να ετοιμάσετε την παρακάτω σαλάτα, θα ενθουσιαστείτε!
Υλικά
4 μανιτάρια πλευρώτους
1 μελιτζάνα
2 κολοκυθάκια
2 πιπεριές τσίλι
5 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
8 κουταλιές ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού ξερή ρίγανη
Μια πρέζα πιπέρι
Λίγη φρέσκια ρίγανη
2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
100 γρ. χαλούμι
Αλάτι
1 μελιτζάνα
2 κολοκυθάκια
2 πιπεριές τσίλι
5 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
8 κουταλιές ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού ξερή ρίγανη
Μια πρέζα πιπέρι
Λίγη φρέσκια ρίγανη
2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
100 γρ. χαλούμι
Αλάτι
Οδηγίες
Πλύντε τα λαχανικά πολύ καλά και αφήστε τα να στραγγίσουν για λίγο. Κόψτε τις άκρες από τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια. Τεμαχίστε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια κατακόρυφα και όσο το δυνατόν λεπτότερα. Τοποθετήστε τα σε ένα μπολ και ανακατέψτε με τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, το πιπέρι, το αλάτι και το θυμάρι. Βάλτε τα στο ψυγείο για μισή ώρα να μαριναριστούν. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
Απλώστε τα λαχανικά σε ένα ταψί που έχετε ήδη αλείψει με ελαιόλαδο. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. Τοποθετήστε τα λαχανικά σε μια σαλατιέρα και ανακατέψτε τα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Βάλτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Κόψτε το χαλούμι σε χοντρές φέτες (2-3 εκ.) και τηγανίστε για λίγα μόνο λεπτά κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Κόψτε το τηγανισμένο χαλούμι σε μικρούς κύβους. Ανακατέψτε τη μουστάρδα με το 2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό μέχρι να συνδυαστούν καλά.
Προσθέστε το χαλούμι στα λαχανικά και περιχύστε με τη μουστάρδα. Σερβίρετε με γαρνιτούρα τη φρέσκια ρίγανη και τις πιπεριές τσίλι.
Απλώστε τα λαχανικά σε ένα ταψί που έχετε ήδη αλείψει με ελαιόλαδο. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. Τοποθετήστε τα λαχανικά σε μια σαλατιέρα και ανακατέψτε τα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Βάλτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Κόψτε το χαλούμι σε χοντρές φέτες (2-3 εκ.) και τηγανίστε για λίγα μόνο λεπτά κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Κόψτε το τηγανισμένο χαλούμι σε μικρούς κύβους. Ανακατέψτε τη μουστάρδα με το 2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό μέχρι να συνδυαστούν καλά.
Προσθέστε το χαλούμι στα λαχανικά και περιχύστε με τη μουστάρδα. Σερβίρετε με γαρνιτούρα τη φρέσκια ρίγανη και τις πιπεριές τσίλι.
Η θρεπτική και νόστιμη σαλάτα μας είναι έτοιμη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου