Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Πατατοσαλάτα, η νοστιμιά της απλότητας

Μπορεί πολλοί να σνομπάρουν την πατατοσαλάτα και να θεωρούν ότι παραείναι απλό φαγητό για να σερβιριστεί σε ένα τραπέζι με φίλους αλλά μερικές φορές οι απλές συνταγές μας εκπλήσσουν ευχάριστα!


Υλικά

2 μεγάλες πατάτες
1/2 φλιτζάνι κρεμώδες τυρί -όπως κατίκι ή τουλουμίσιο
Λίγο σκόρδο τριμμένο
2 κρεμμυδάκια
Μερικά φυλλαράκια φρέσκια ρίγανη
Αλάτι
Λίγο ελαιόλαδο

Διαδικασία

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. 
Τις ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει και τις αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν ώστε να τσιμπιούνται με το πιρούνι.
τις στραγγίζουμε από το νερό και τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν μέχρι να συνεχίσουμε με τα υπόλοιπα βήματα της συνταγής.
Πλένουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγανάκι και προσθέτουμε τα κομμένα κρεμμυδάκια για 2 λεπτάκια για να μαλακώσουν αλλά προσοχή μην μαυρίσουν. 
Σε ένα μπολ βάζουμε τις πατάτες και πολτοποιούμε με τη βοήθεια ενός πιρουνιού (όχι τόσο πολύ όπως στον πουρέ). Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το τυρί κρέμα όσο είναι ακόμη ζεστές οι πατάτες. Ψιλοκόβουμε τα φυλλαράκια ρίγανης. Νοστιμεύουμε με αλάτι και σκόρδο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε τη σαλάτα να κρυώσει. Μπορείτε να τη φάτε είτε ζεστή είτε να την βάλετε στο ψυγείο για μερικές ώρες πριν τη σερβίρετε. Διακοσμήστε το πιάτο σας με ένα κλαδάκι φρέσκιας ρίγανης πριν σερβίρετε!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...