Σελίδες

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Κεφτεδάκια με ανθότυρο

Σήμερα, δεν θα σας κουράσω με πολλά λόγια ... Ακόμα κι αν μου αρέσει πραγματικά να πολυλογώ! 




Υλικά 

1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος 
1 κρεμμύδι
100 γρ. ανθότυρο
1 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
1 μικρό φρέσκο ​​κρεμμυδάκι
1/2 ματσάκι μαϊντανό
Ελαιόλαδο
150 ml. χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά κρέμα γάλακτος
200 ml. ζωμός κρέατος
Μερικά φύλλα μέντας






Βήματα 


Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το φρέσκο ​​κρεμμυδάκι και το ματσάκι μαϊντανό. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, τα ψιλοκομμένα υλικά, το αυγό και τη τριμμένη φρυγανιά. Αλατοπιπερώνουμε. Ζυμώνουμε το μείγμα και πλάθουμε σε κεφτεδάκια. Ρίχνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι, αρκετό ώστε να καλύπτει τον πάτο του τηγανιού. Προθερμαίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια περίπου 10-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα και το ζωμό στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Περιμένουμε να πάρει μια βράση. Η σάλτσα είναι έτοιμη όταν γίνει αρκετά πυκνή. Ρίχνουμε τη σάλτσα στο πιάτο με τα κεφτεδάκια και σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου