Καλησπέρα και καλό μήνα! Θα είμαι περιληπτική με τους προλόγους μου γιατί σήμερα έχω σκοπό να κερδίσω το χαμένο χρόνο των προηγούμενων ημερών και να αναρτήσω αρκετές συνταγές. Ξεκινάμε λοιπόν με μια υπέροχη και αγαπημένη συνταγή Παπαρδέλες με κοτόπουλο, μανιτάρια και κολοκύθα! Ελπίζω να μην σας φοβίσει η ιδέα της κολοκύθας δίνει μια γλυκιά γεύση που συνδυάζεται καταπληκτικά με το κοτόπουλο!
Συστατικά
2 μερίδες
120 γρ. παπαρδέλες ή άλλα φαρδιά ζυμαρικά5 φυλλαράκια βασιλικού
3 τοματίνια
60 γρ. κίτρινη κολοκύθα
150 γρ. στήθος κοτόπουλου
100 ml. κρέμα γάλακτος light
4 κ.σ. αγελαδινό βούτυρο
1 πράσινη πιπεριά
1 κ.γ. αλάτι
Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
Λίγο πιπέρι
70 γρ. μανιτάρια τεμαχισμένα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
Λίγο σκόρδο σε σκόνη
Διαδικασία
1 κ.γ. αλάτι
Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
Λίγο πιπέρι
70 γρ. μανιτάρια τεμαχισμένα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
Λίγο σκόρδο σε σκόνη
Διαδικασία
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό (να είναι al dente) κρατώντας ¼ κούπας νερό από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια. Στραγγίζουμε και αφήνουμε τα ζυμαρικά στην άκρη. Κόβουμε το κοτόπουλο και την κολοκύθα σε μικρούς κύβους. Σε τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε το κοτόπουλο και την κολοκύθα. Μετά από δέκα λεπτά προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε ¼ της κούπας νερό μακαρονιών και την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και το μοσχοκάρυδο. Όταν η κρέμα γάλακτος πάρει μια βράση προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και την κομμένη πιπεριά. Αφήνουμε να βράσουν για άλλα δέκα λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ψιλοκόβουμε τα τοματίνια και το βασιλικό και τα αναμειγνύουμε με τα μακαρόνια στο πιάτο που θα σερβίρουμε. Τέλος στο πιάτο με τα μακαρόνια σερβίρουμε και το κοτόπουλο με τη σάλτσα.
Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου