Υλικά
4 μερίδες
30 γρ. μαρούλι200 γρ. καθαρισμένες γαρίδες
Μισό αβοκάντο
4 τοματάκια
3 κ.σ. καλαμπόκι σε κονσέρβα
2 μικρά πορτοκάλια
2 λεμόνια
2 κ.σ. μουστάρδα
8 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μέλι
100 γρ. γιαούρτι
Λίγο σκόρδο σε σκόνη
Λίγη ρίγανη
Λίγο αλάτι
Λίγο πιπέρι
Διαδικασία
Βράζουμε τις γαρίδες για 5 λεπτά και τις αφήνουμε να στραγγίσουν. Μετά τις μαρινάρουμε για μισή ώρα σε ένα μπολ με 1 κ.σ. μέλι με το χυμό και το ξύσμα ενός λεμονιού, το σκόρδο, τη ρίγανη, το πιπέρι και το αλάτι. Ενδιάμεσα πλένουμε και κόβουμε το μαρούλι. Κόβουμε το αβοκάντο και τα τοματάκια σε μικρά κυβάκια το ίδιο και το πορτοκάλι αφαιρώντας την φλούδα του και τα άσπρα μέρη. Τηγανίζουμε τις γαρίδες στο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά. Για τη σος λεμονιού αναμειγνύουμε το γιαούρτι με το χυμό και το ξύσμα ενός λεμονιού, 1 κουταλιά ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και 1 κουταλιά μέλι. Ρίχνουμε αλάτι και αναμειγνύουμε μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα. Σερβίρουμε ως εξής: σε ένα μεγάλο πιάτο τοποθετούμε κεντρικά το μαρούλι και περιμετρικά τα υπόλοιπα λαχανικά ανακατεμένα, τοποθετούμε από πάνω τις γαρίδες και συνοδεύουμε με την κρύα σος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου