Σελίδες

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Αρακάς λαδερός

Σήμερα θα μαγειρέψουμε αρακά ή αν προτιμάτε μπιζέλια, ένα υγιεινό αλλά  και πολύ νόστιμο λαδερό φαγητό εξαιτίας της γλυκιάς του γεύσης. Στα θετικά του προσθέστε και το γεγονός ότι φτιάχνετε πολύ γρήγορα! Συνδυάστε τον με ζεστό ψωμάκι και φέτα!

Υλικά 
για 4 άτομα
0,5 κιλό αρακάς (καθαρισμένος, φρέσκος ή κατεψυγμένος)
2 καρότα
2 πατάτες (προαιρετικά)
1 κρεμμύδι
3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/4 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ.σ. ζάχαρη

λίγο σκόρδο σε σκόνη
Αλάτι
Πιπέρι

Βήματα
  1. Ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τα καρότα. Κόβετε τα καρότα σε ροδέλες και τις πατάτες σε μικρούς κύβους. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
  2. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το λάδι. Όταν το λάδι ζεσταθεί ρίξτε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο δηλαδή μετά από 2-3 λεπτά.
  3. Προσθέστε τον αρακά τα καρότα, τις πατάτες, τον πελτέ ντομάτας, το σκόρδο και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε καλά.
  4. Ρίξτε βραστό νερό ώστε να μισοσκεπάζει τον αρακά. Προσοχή το νερό θα πρέπει να είναι βραστό για να μην σταματήσετε το βράσιμο.
  5. Αλατοπιπερώστε και σκεπάστε με το καπάκι.
  6. Αφήστε τον αρακά να σιγοβράσει για περίπου μισή ώρα μέχρι να απορροφηθεί το νερό και να μείνει ο αρακάς στο ζουμάκι του.

Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου