Σελίδες

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Μεθυσμένο και πολύχρωμο κοτόπουλο

Λέγεται ότι όσο πιο πολύχρωμο είναι το φαγητό, τόσο πιο θρεπτικό είναι. Φυσικά μιλάω για τα χρώματα που προέρχονται από φυσικά υλικά ... Δεν είμαι σίγουρη αν ισχύει, αλλά μου φαίνεται λογικό... Επιπλέον, τα χρώματα προσελκύουν το μάτι και κάνουν πιάτο μας πιο κομψό... Η σημερινή συνταγή δεν έχει μόνη εντυπωσιακή εμφάνιση αλλά και καταπληκτική γεύση. Το κοτόπουλο συνδυάζεται τέλεια με τα λαχανικά αφήνοντας μια ελαφρώς πικάντικη γεύση.
Σερβίρετε ζεστό με ρύζι στον ατμό και ένα ποτήρι κρασί.


Συστατικά
4 μερίδες
4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κίτρινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
2 αποφλοιωμένα καρότα
1 φλιτζάνι μανιτάρια Portobello
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 κ.γ. μουστάρδα
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
½ κούπα τοματίνια
Χυμός ενός λεμονιού
Μια πρέζα αλάτι
Μια πρέζα πιπέρι
Μια πρέζα ρίγανη

Βήματα

Η εκτέλεση της συνταγής είναι απλούστατη  Ιδανική για αρχαρίους και φοιτητές! Ζεσταίνουμε το λάδι σε γουόκ ή ψηλό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει. Κόβουμε τις πιπεριές, τα καρότα και τα κρεμμύδια. Τα προσθέτουμε  και ανακατεύουμε - τηγανίζουμε για περίπου 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα τοματίνια και τα μανιτάρια Portobello. Στη συνέχεια νοστιμεύουμε με ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, το κρασί και το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε καλά. Ρίχνουμε τη σάλτσα στο γουόκ και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου