Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Νόστιμα και ζουμερά μπιφτέκια

Σήμερα θα σας δώσω μια συνταγή για μπιφτέκια που μια φίλη μου έδωσε πριν μερικά χρόνια και από τότε είναι μία από τις αγαπημένες μου συνταγές για μπιφτέκια. Μπορείτε να είτε να τα ψήσετε στο φούρνο ή στο μπάρμπεκιου. Για όσους δεν είναι αρκετά τυχεροί να μπορούν να χρησιμοποιούν μπάρμπεκιου επειδή μένουν σε διαμερίσματα όπως εγώ και ο φούρνος καλός είναι.  

Συστατικά

½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
¼ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
Μια πρέζα μαύρο πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σούμακ
Μια πρέζα σκόνη κόκκινο πιπέρι
Μια πρέζα γλυκιά πάπρικα σε σκόνη
Μια πρέζα μαγειρική σόδα
4 κουταλιές της σούπας ξίδι
1 κουταλάκι του γλυκού λάδι
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού ξερή ρίγανη
½ σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)


Βήματα


Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς Κελσίου (390 βαθμοί Φαρενάιτ).
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά.
Πλάθουμε το μείγμα σε μπιφτέκια.
Λαδώνετε ελαφρά το ταψί και τοποθετείτε τα μπιφτέκια πάνω σε αυτό.
Ψήστε για 30 λεπτά (ανάλογα με τις προτιμήσεις σας) σε αντιστάσεις γυρίζοντας μία φορά.


Μικρά μυστικά


Μπορείτε να βάλετε στην κατάψυξη τα μπιφτέκια και να τα ψήσετε άλλη φορά, αλλά καλύτερα να τα χρησιμοποιήσετε εντός του μήνα. Όταν θέλετε να ψήσετε μερικά, βγάλτε τα από την κατάψυξη για μερικές ώρες σε θερμοκρασία δωματίου και ψήστε τα πριν ξεπαγώσουν τελείως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...