Σελίδες

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Βραστές ή τηγανητές πατάτες


Μην βιαστείτε να απαντήσετε. Οι τηγανητές πατάτες είναι χωρίς δεύτερη σκέψη πολύ πιο νόστιμες ... δεν υπάρχει λόγος σύγκρισης, αλλά τι γίνεται με όλα αυτά τα λίπη και τις θερμίδες; Για αυτό αυτοί που προτιμούν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής θα υπερασπιστούν τις βραστές πατάτες. Για αυτό το Ελληνικό Χρέος στη Γαστρονομία προτείνει ένα συνδυασμό για να έχετε νόστιμες πατάτες χωρίς πολλές θερμίδες. 
Σερβίρονται με μια γρήγορη σος!


Συστατικά

Για τις πατάτες

Μερικές μικρές πατάτες (περίπου 1 kg.)
1 κ.σ. μουστάρδα
Αλάτι
Λάδι για το τηγάνισμα
Μια πρέζα πιπέρι
Μια πρέζα ρίγανη
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα

Για τη σος

1 στραγγιστό γιαούρτι  (250 γρ.)
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Μια πρέζα πιπέρι
Μια πρέζα αλάτι

Βήματα

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και στη συνέχεια τις βράζουμε σε ελαφρώς αλατισμένο νερό μέχρι να μπορούν να τρυπηθούν με το πιρούνι αλλά να μην διαλύονται. Τις στραγγίζουμε και όταν κρυώσουν αρκετά τις κόβουμε σε ροδέλες. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και ρίχνουμε λίγο λάδι ώστε να καλυφθεί ο πάτος του τηγανιού. Όταν κάψει το λάδι προσθέτουμε τις πατάτες αφού τις νοστιμεύσουμε με το αλάτι και τα καρυκεύματα. Τις τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν χρυσές και τραγανές.
Για την σος απλά ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι η σος να γίνει ομοιογενής.
Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου