Συστατικά
4 μερίδες
1 κιλό σαρδέλες
500 γρ. πατάτες
8 κ.γ. ελαιόλαδο
50 γρ. μαϊντανό
50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι
4 κ.γ. αλεύρι
1 λεμόνι (το χυμό μόνο)
1 κ.γ. μουστάρδα
λίγο νερό
Βήματα
Πρώτα απ 'όλα, καθαρίζουμε τις σαρδέλες, στη συνέχεια, τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τις βάζουμε στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Παίρνουμε ένα ταψί και το αλείφουμε με το μισό ελαιόλαδο Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε το ταψί με το μισή φρυγανιά. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες, τέλος τις βάζουμε στο ταψί χωρίς να επικαλύπτονται. Πασπαλίζουμε με το αλάτι και τη μουστάρδα και ρίχνουμε ελάχιστο νερό στο ταψί (4-5 κουταλιές της σούπας). Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά. Στη συνέχεια, βάζουμε πάνω από τις πατάτες τις σαρδέλες τη μια δίπλα στην άλλη. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το ρίχνουμε πάνω από τις σαρδέλες. Χύνουμε το χυμό του λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο ώστε να μην διακρίνεται πλέον το αλεύρι. Ψήνουμε για επιπλέον 20 λεπτά και είναι έτοιμο!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου