Σελίδες

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Τάρτα λαχανικών!

Ας υποθέσουμε ότι μια μέρα βαρεθήκατε την πίτσα! Μάλλον θα αναρωτιέστε αν τρελάθηκα... αλλά θα μπορούσε να συμβεί ... και το λέω εγώ που λατρεύω την πίτσα! Ακούστε λοιπόν την πρόταση μου.

Τάρτα λαχανικών!



Συστατικά

Ζύμη

• 1 ½ φλιτζάνια για κάθε χρήση αλεύρι συν κάποια άλλα
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
• 9 κουταλιές παγωμένο ανάλατο βούτυρο
• 1 αυγό
• 2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
• Μια πρέζα ρίγανη
• ½ κουταλιά της σούπας αλάτι

Γέμιση

• 3 κόκκινες πιπεριές
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• Αλάτι
• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 8 τοματίνια
• 2 αυγά
• 8 μανιτάρια
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
• 6-8 μαύρες ελιές
• 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​βασιλικό
• 4 λιαστές ντομάτες
• 3 κ.σ. γάλα
• ½ φλιτζάνι γιαούρτι
• ½ φλιτζάνι τυρί κρέμα (χρησιμοποίησα κατίκι, ένα μαλακό κατσικίσιο τυρί)
• 200 γρ. φέτα σε μικρά κομμάτια
• 100 γρ. τριμμένο τυρί ( ό,τι θα χρησιμοποιήσετε για πίτσα)



Βήματα

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ρίγανη και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπάμε το αυγό ελαφρά και στη συνέχεια το προσθέτουμε στο μείγμα με το αλεύρι. Προσθέτουμε το βούτυρο και το νερό και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για περίπου μία ώρα, για να ηρεμήσει η ζύμη.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι με 26 cm. διάμετρο. Με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε ένα στρογγυλό φύλλο σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, στη συνέχεια το μεταφέρουμε στο ταψί.  Πιέζουμε ελαφρά τη ζύμη στο ταψάκι. Τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί πάνω στη ζύμη και ρίχνουμε ξερά φασόλια για να μην φουσκώσει η ζύμη στο ψήσιμο. Ψήνουμε για 10 λεπτά σε μέτριο φούρνο. Αφαιρούμε το χαρτί και τα φασόλια. Ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση. Ανακατεύουμε Κόβουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια, τα τοματίνια και τις λιαστές ντομάτες σε μικρά κομμάτια. Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις κόβουμε σε φετάκια. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της γέμισης και τοποθετούμε πάνω στη ζύμη. Ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να φαίνεται ψημένο.  Προσθέτουμε ψιλοκομμένο βασιλικό για έξτρα άρωμα.

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου