Δεν υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό μετά από μια κουραστική εβδομάδα στην πόλη από ένα διάλειμμα στην παραλία ... Το περασμένο Σαββατοκύριακο επισκέφτηκα μια παραλία στη Βόρεια Ελλάδα. Σε μία από τις βόλτες μου ανακάλυψα αυτό το όμορφο τοπίο που μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες, το οποίο είναι ένα μικρό λιμάνι για ψαράδες, όπου είχα την ευκαιρία να αγοράσω μερικά ψάρια από τους ντόπιους ψαράδες. Αγόρασα αυτά τα δύο ψάρια (μια χιόνα και ένα σαργό) τα μαγείρεψα την επόμενη μέρα για κάποιους φίλους. Τέλειος συνδυασμός με πατάτες τηγανητές, μια χωριάτικη και ούζο!
Υλικά
2 ολόκληρα ψάρια (700gr το καθένα, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και φιλέτο των ψαριών)
2 κ.σ. δεντρολίβανο
Χυμός από 2 λεμόνια
Χυμός από ένα λάιμ
Αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
Αντικολλητικό χαρτί
1/4 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Καθαρίστε τα ψάρια και ξεπλύντε τα κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό βρύσης. Μην ξεχάσετε να αφαιρέσετε το αίμα από το εσωτερικό της κοιλιάς των ψαριών. Κόψτε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί αρκετά μεγάλο για να καλύψει δύο φορές το κάτω μέρος του ταψιού σας. Τοποθετήστε το χαρτί στο ταψί ώστε οι άκρες του να βγαίνουν εκτός για να καλύψετε με αυτό τα ψάρια. Τοποθετήστε τα ψάρια στο κέντρο. Ανακατέψτε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τα φρέσκα κρεμμυδάκια) και ρίξτε τη μισή ποσότητα στα ψάρια. Μην ξεχάσετε να βάλετε και στο εσωτερικό των ψαριών. Ψιλοκόψτε τα κρεμμυδάκια και προσθέστε τα στο ταψί. Τυλίξτε τα ψάρια με το χαρτί ερμητικά και αφήστε τα να μαριναριστούν στο ψυγείο σας για περίπου δύο ώρες. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 40 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε το υπόλοιπο του μείγματος σας με το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και τα βότανα και ψήστε για περίπου 15 λεπτά! Σερβίρετε αμέσως!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου