Η παραδοσιακή μαμά έχει πάντα κάτι γλυκό για να δροσίσει την οικογένεια το καλοκαιράκι. Τα γλυκάκια της έχουν πάντοτε κάτι από την παράδοση αλλά και κάτι από τα δώρα της φύσης. Φτιαγμένα με πολύ μεράκι και πολλή αγάπη, κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί!
Υλικά
για τη βάση
2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι μαλακό
1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
2 κρόκους ζάχαρη
6-7 κ.σ. κακάο άγλυκο
για την κρέμα
150 γρ. ζάχαρη
4 κρόκους
100 γρ. γάλα
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
9 φύλλα ζελατίνας
250 γρ. κρέμα γάλακτος light
1 βαζάκι γλυκό κεράσι
Βήματα
Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκανίτσα και προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και του κρόκους αυγών.
Ζυμώνουμε έως ότου γίνει μια μαλακή και ομοιογενής ζύμη.
Ανοίγουμε ένα χόνδρο φύλλο με τη βοήθεια του πλάστη και το απλώνουμε σε μια στρογγυλή φόρμα (22 εκατοστών), που έχουμε λαδώσει ελαφρώς. Προθερμαίνουμε το φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία. Τρυπάμε με ένα πιρουνάκι την επιφάνεια του φύλλου μας σε πολλά σημεία και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά.
Για την κρέμα
Χτυπάμε καλά τη ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι να αφρατέψουν. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας διαδοχικά το γάλα και το γιαούρτι. Μουσκεύουμε τις ζελατίνες 10 λεπτά σε κρύο νερό και αφού μαλακώσουν τις ρίχνουμε μέσα στο μείγμα (χωρίς το νερό) και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τοποθετούμε το μπολ στην ψυγείο. Μετά από μερικές ώρες μόλις μισοπήξει το βγάζουμε από το ψυγείο, χτυπάμε σε ένα άλλο μπολ τη κρέμα γάλακτος και αφού αφρατέψει ενώνουμε τα δύο μείγματα και τα ξαναχτυπάμε για 2-3 λεπτά. Τοποθετούμε και πάλι την κρέμα στο ψυγείο για να σφίξει.
Τέλος ρίχνουμε στην κρύα βάση την κρέμα και τοποθετούμε στο ψυγείο για μερικές ώρες για να στέκεται. Πριν σερβίρουμε στολίζουμε με γλυκό κεράσι και με το σιρόπι του.