Δοκιμάστε και τη φανταστική γρανίτα ανανά.
Υλικά
2 φλιτζάνια χυμό καρπουζιού
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
2 φύλλα ζελατίνας (τα μουλιάζουμε σε κρύο νερό)
1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ
Βήματα
Για το χυμό καρπουζιού μπορούμε είτε χρησιμοποιήσουμε αποχυμωτή είτε να το πολτοποιήσουμε με τη βοήθεια ενός πιρουνιού και μετά να το στραγγίσουμε για να διαχωρίσουμε το χυμό από τα κουκούτσια.
Βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό για 5 περίπου λεπτά.
Προσθέτουμε τα δύο φύλλα ζελατίνας και το χυμό λάιμ στο χυμό καρπουζιού, και βάζουμε το μείγμα στο μπλέντερ για 2-3 λεπτά.
Τοποθετούμε το μείγμα στην κατάψυξη.
Μετά από δυο-τρεις ώρες που το μείγμα έχει παγώσει το βγάζουμε και το χτυπάμε στο μπλέντερ αρκετά χωρίς όμως να ρευστοποιηθεί τελείως και σερβίρουμε αμέσως!
Απολαύστε το!
Πρόταση σερβιρίσματοςΜπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το σορμπέ για να κάνετε και ένα φοβερό κοκτέιλ! Απλά σε ένα ψηλό ποτήρι για κοκτέιλ γεμίστε το με το σορμπέ, προσθέστε ρούμι και χυμό λάιμ, ανακατέψτε καλά. Γαρνίρετε με δυόσμο και λάιμ και φυσικά σερβίρεται παγωμένο!
Πω πω... μια φορά και έναν καιρό, τα σφηνάκια καρπούζι ήταν τα αγαπημένα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι το σορμπέ όμως σκίζει! πολύ δροσερό και με απίθανο χρώμα!
Καλό βράδυ!
χαχα, όντως! Σε ευχαριστώ πολύ! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήKALHSPERA
ΑπάντησηΔιαγραφήKATAPLHKTIKH H SYNTAGH. AN PARALEIPSW TH ZELATINA?
Το έχω δοκιμάσει και χωρίς ζελατίνα δεν θα έχει τεράστια διαφορά αλλά δεν θα το σύστηνα. Ευχαριστώ πολύ!
Διαγραφήκαλι ειναι και χορισ ζελατινα
Διαγραφή