Καλημέρα-καλημέρα, το Ελληνικό Χρέος στη Γαστρονομία συνεχίζει τις καλοκαιρινές, μυρωδάτες και πεντανόστιμες διαδρομές του σε ουζερί, σε κουζίνες, σε παραλίες! Ότι και να λέμε ζούμε στην πιο όμορφη χώρα του κόσμου (αν και αυτό το πληρώνουμε με το παραπάνω) - τι να κάνουμε όμως τα ωραία σπίτια έχουν μεγάλα νοίκια!
Ας επιστρέψουμε όμως στις κουζίνες μας να τηγανίσουμε τις φρέσκες κουτσομούρες μας τραγουδώντας με τη Χαρούλα...
Άιντε, άιντε, Μπάρμπα Γιαννακάκη
Που’ναι, που’ναι, πουν το Μαρικάκι
Ψαράκια τηγανίζει μεσ’το μαγεριό,
Εγώ θα σου το πάρω και θα το παντρευτώ
Υλικά
4 μερίδες
Μερικές κουταλιές αλεύρι
Αλάτι
Λάδι για τηγάνισμα
Λεμόνι
Βήματα
Καθαρίζουμε τις κουτσομούρες ή ζητάμε στον ψαρά μας να τα καθαρίσει.
Και στις δύο περιπτώσεις τις πλένουμε με άφθονο νερό και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι στο νεροχύτη να στραγγίσουν.
Ρίχνουμε αλάτι και στις δύο πλευρές από κάθε ψάρι αλλά και στην κοιλιά τους. Σε ένα πιάτο βάζουμε λίγες κουταλιές αλεύρι, έπειτα βουτάμε ένα ένα τα ψαράκια στο αλεύρι και μετά το τινάζουμε λίγο για να φύγει το περίσσιο αλεύρι. Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι να κάψει.
Τοποθετούμε προσεκτικά τις κουτσομούρες στο τηγάνι και μετά από λίγο τις γυρίζουμε για να τηγανιστούν και από την άλλη μεριά. Όταν τηγανιστούν και από τις δύο πλευρές τις βάζουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρουμε με φέτες λεμόνι.
Αν είναι και σπαρταριστές ο πρώτος ουζομεζές!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα
Στην υγειά μας! Καλημέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν μπορείς να φανταστείς πόσο μου αρέσει αυτό το ψαράκι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο βρίσκω όμως πολύ δύσκολα.
Οπου το πετύχω όμως, δεν μου ξεφεύγει με τίποτα!
Καλό τριήμερο!
Ναι είναι πολύ νόστιμες και πολύ γρήγορες! Καλό τριήμερο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίες εποχές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιαγιάδες με ψαράκια που κανείς μας δεν έτρωγε....
γιατί είχανε αγκάθια! Και αντε να μας τα καθαρίσουν!
Ευτυχώς η κουτσομούρα τρώγεται αβλεπί!!!!
Καλημέρα!!!!!!!