Σελίδες

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Φάβα,από τη Σαντορίνη με αγάπη

Ο σημερινός μεζές μας έρχεται από την πανέμορφη Σαντορίνη και φυσικά είναι η φάβα. Αν και θεωρείται δύσκολο πιάτο χωρίς πολλούς θαυμαστές αν την μαγειρέψετε σωστά θα σας κερδίσει! Συνδυάστε την με παστό σκουμπρί ή με λιαστές ντομάτες και φυσικά με ουζάκι. Στην υγειά μας!


Υλικά
4 μερίδες
500 γρ. φάβα
1 κρεμμυδάκι
1 κρεμμύδι ξερό
1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1/4 φλ. τσ. λευκό ξύδι
1/2 κ.γ. ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι

Βήματα

Πλένουμε καλά τη φάβα, την καθαρίζουμε και τη βράζουμε σε άφθονο νερό, περίπου ενάμιση λίτρο. Προσθέτουμε λίγο αλάτι. Βράζουμε για περίπου σαράντα λεπτά μαζί με το κρεμμύδι (καθαρισμένο και κομμένο στα 2) βγάζοντας που και που τον αφρό μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια στραγγίζουμε τη φάβα στο σουρωτήρι και την περνάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει χυλός. Βάζουμε και το ελαιόλαδο και το ξύδι και τη ρίγανη και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με ένα ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. 

2 σχόλια:

  1. Αγαπημένο φαγάκι της οικογένειας μας!
    Το συνοδεύουμε πάντα με καραμελωμένο κρεμμύδι, αλλά και το φρέσκο κρεμμυδάκι είναι ιδανικό για την εποχή!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εγώ λατρεύω τα καραμελωμένα κρεμμύδια, απλά θα βαρύνουν λιγάκι το πιάτο μας! Φιλιά! Καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή