Υλικά
4 άτομα
400 γρ ζυμαρικάαλάτι
1η σάλτσα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
2 ντομάτα κομμένη σε κύβους
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
1 κολοκυθάκι ξεφλουδισμένο και κομμένο σε μικρά κομματάκια
1 μελιτζάνα ψιλοκομμένη και ξεφλουδισμένη
¼ κουτί μπύρα
4-5 μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι και κομμένες στη μέση
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βήματα
- Βάζουμε τα κομματάκια μελιτζάνας σε αλατισμένο νερό για τριάντα λεπτά για να ξεπικρίσει.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ή τις προτιμήσεις σας.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και μαραίνουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε το σκόρδο (προαιρετικά) και το αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε τη μελιτζάνα και ανακατεύουμε. Μετά από 3 λεπτά προσθέτουμε και το κολοκυθάκι και αφήνουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
- Ρίχνουμε τη ντομάτα και τις ελιές και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Προσθέτουμε τη μπύρα και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί εντελώς.
- Αλατοιπερώνουμε, ρίχνουμε και τη ρίγανη και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε.
2η σάλτσα
100 γρ. κατσικίσιο τυρί
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κολοκυθάκια ψιλοκομμένα και αποφλοιωμένα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βήματα
- Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ή τις προτιμήσεις σας.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και μαραίνουμε το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε 2-3 λεπτά να φύγουν τα υγρά τους.
- Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Προσθέτουμε το κατσικίσιο τυρί που έχουμε θρυμματίσει.
- Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως.
ωραίες και οι δυο αλλά με την άδεια σου να αντικαταστήσω το κατσικίσιο τυρί με πρόβειο, με το κατσικίσιο έχω θέμα φιλάκια
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαχαχα! Εννοείται! Ευχαριστώ!Καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ χαρά του μακαρονά, είναι αυτή σου η ανάρτηση! Λαχταριστές οι μακαρονάδες σου, χορταίνουν το μάτι και το στομάχι! Θα τιμήσω και τις δύο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου ημέρα.
Σε ευχαριστώ πολύ!!! Νόμιζω (σχεδόν) όλοι λατρεύουν τα μακαρόνια!
ΔιαγραφήΚαλησπέρα! Πόσο συμφωνώ για τα εύκολα φαγητά το καλοκαίρι κι αυτές οι μακαρονάδες είναι ό,τι πρέπει για αυτή την εποχή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌντως εύκολα, γρήγορα και ελαφριά! Ο ιδανικός συνδιασμός! Σε ευχαριστώ για το σχόλιο!
ΑπάντησηΔιαγραφήKαι οι δύο δείχνουν πολύ νόστιμες, θα προτιμήσω αυτήν με την μελιτζάνα μιας και της έχω ιδιαίτερη αδυναμία, ως Τσακώνισσα που είμαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα!!!
ΥΓ. Αν θέλεις, πρόσθεσε το γκατζετάκι με τους followers, για να μπορούμε να παρακολουθούμε πιο εύκολα το νόστιμο blog σου!
Σε ευχαριστώ πολύ και για τα δύο σχόλια σου!Θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου...καταλαβαίνεις πόσο αρχάρια blogger είμαι!!! Πολλά φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήυπέροχες και οι δύο σαλτσούλες, καλώς σας βρήκα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ! Καλή σου μέρα! :)
ΔιαγραφήΤις μακαρονάδες τις θεωρώ παντός καιρού! Ευχαρίστως την τρώω και στο καταχείμωνο της Αφρικής!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
Θα ήθελα να δω πως είναι το καταχείμωνο της Αφρικής! Καλημέρα!
ΔιαγραφήΕνα πιατακι και για μενα με τη μελιτζανα παρακαλω!!!!!Καλως σε βρηκα!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ! Καλώς σε δέχτηκα!
Διαγραφή