4 άτομα
500 γρ. συκώτι (αρνίσιο ή μοσχαρίσιο)
1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
3-4 κ.σ. αλεύρι1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
2 κόκκινες πιπεριές
3-4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Χυμός 1 λεμονιού
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Εκτέλεση
Κόβουμε το συκώτι σε στενόμακρα κομματάκια, το πλένουμε και το στραγγίζουμε πολύ καλά. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά. Αλευρώνουμε ελαφρώς τα συκωτάκια (δηλαδή τα βουτάμε στο αλεύρι που έχουμε βάλει σε ένα πιάτο και τα τινάζουμε ελαφρώς για να φύγει το περίσσιο αλεύρι) και τα τηγανίζουμε. Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες και μετά από 1-2 λεπτά ρίχνουμε το κρασί. Τα συκωτάκια μας είναι έτοιμα όταν ροδίσουν αλλά δεν ξεροψηθούν. Αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί και να δέσει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ελάχιστη ρίγανη. Αφού αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε μαζί με το ζουμάκι του και με ένα λεμονάκι. Καλή επιτυχία!
Καλώς σέ βρίσκω φίλη μου!!!Καλορίζηκη στήν blogoγειτονιά μας!!!Εριξα μιά ματιά στίς συνταγές σου καί μού άρεσαν πάρα πολύ!!Ιδίως αυτή!!!Ωραίος καί νόστιμος μεζές!!!Θά δοκιμαστεί σίγουρα!!!Καλή συνέχεια καί σίγουρα θά τά λέμε!!!Φιλιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς σε βρήκα! Ευχαριστώ πάρα πολύ για το σχόλιο! Λατρεύω το blog σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΉρθα για πρώτη φορά στη «κουζίνα» σου και με εντυπωσίασαν οι ωραίες σου συνταγές. Είναι σίγουρο ότι θα σε επισκέπτομαι συχνά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάρα πολύ καλό το μπλογκ σου, το πρόσθεσα ήδη στα αγαπημένα μου.
Φιλιά Γιώτα
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Και εγώ είμαι fan του blog σου! Τα λέμε blogο-γειτόνισσα!
ΑπάντησηΔιαγραφή