Σήμερα θα μαγειρέψουμε μια τονοσαλάτα για να συνοδεύσει το γεύμα σας ή σαν κυρίως πιάτο για τους πιο λιτοδίαιτους καθώς είναι πολύ light και νόστιμη συνταγή, ιδανική επιλογή για όσους κάνουν δίαιτα και βαρέθηκαν να τρώνε άνοστες σαλάτες και σκέτο τόνο.
1 μαρούλι
1 κονσέρβα τόνου σε νερό
5-6 πράσινες ελιές
4 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. μουστάρδα
100 γρ. μανιτάρια λευκά (προαιρετικά)
Κάπαρη
Ρίγανη
Αλάτι
2-3 κ.σ.
Διαδικασία
Κόβουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε με ελάχιστο λάδι για να αποβάλουν τα υγρά τους. Βγάζουμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις κόβουμε σε φετάκια. Ένα μυστικό για να βγάλουμε εύκολο τα κουκούτσια από τις ελιές είναι να τις βάλουμε πάνω σε ένα πιάτο και να τις πιέσουμε μία μία με το πίσω μέρος μιας ξύλινης κουτάλας έτσι ανοίγουν εύκολα στα δύο. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την κάπαρη, τις ελιές, τα μανιτάρια και τον τόνο. Σε ένα ποτήρι ανακατεύουμε το λάδι, τη μουστάρδα τη ρίγανη και το λεμόνι και προσθέτουμε στο μπολ με τον τόνο. Πλένουμε το μαρούλι, το κόβουμε και το αφήνουμε να στραγγίσει. Σε ένα πιάτο βάζουμε το μαρούλι και το μείγμα τόνου και προσθέτουμε αλάτι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου