Σελίδες

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Ντοματοκεφτέδες επί δύο (Ν^2)

Ντοματοκεφτέδες, πολυαγαπημένος νησιώτικος μεζές! Προσωπικά τους κάνω σε δύο εκδοχές. Η πρώτη είναι η αυθεντική συνταγή, ιδανική για νηστεία και χορτοφάγους (η δική μου επιλογή) και η άλλη είναι με φετούλα και αυγά, πιο γεμάτη γεύση (η αγαπημένη της οικογένειάς μου). Και οι δύο έχουν ακριβώς την ίδια διαδικασία απλά διαφέρουν σε κάποια υλικά.



Η αυθεντική νησιώτικη συνταγή

4 άτομα
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 κιλό ντοματάκια Σαντορίνης ή ντομάτες (σφιχτές και ώριμες) ψιλοκομμένες
λίγο δυόσμο (ιδανικά ψιλοκομμένο)
λίγο θυμάρι
λίγη ρίγανη
λίγο σκόρδο
1/2 φλ. τσαγιού μπύρα
7-8 κουταλιές αλεύρι
αλάτι
πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα

Και...η "πονηρή παραλλαγή"

2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 κιλό ντοματάκια Σαντορίνης ή ντομάτες (σφιχτές και ώριμες) ψιλοκομμένες
λίγο δυόσμο (ιδανικά ψιλοκομμένο και φρέσκο)
λίγο θυμάρι
λίγη ρίγανη
λίγο σκόρδο
1 αυγό (καλά χτυπημένο)
5-6 κουταλιές αλεύρι 
1/2 φλιτζάνι τσαγιού τυρί φέτα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα 

 Διαδικασία

Ανακατεύουμε όλα τα συστατικά για να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός. Αν είναι αρκετά ρευστός ο χυλός μας προσθέσουμε λίγο παραπάνω αλεύρι. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι σε μέτρια φωτιά. Πλάθουμε τους ντοματοκεφτέδες μας και κουταλιά – κουταλιά τους τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσοχή πρέπει πρώτα να έχει ζεσταθεί το λάδι καλά. Όταν γίνουν τους τοποθετούμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί (κουζίνας) για να μην είναι υπερβολικά λαδεροί. Σερβίρουμε τους ντοματοκεφτέδες ζεστούς και λαχταριστούς.




1 σχόλιο:

  1. Και οι δύο εκδοχές νοστιμές, αλλά σ' αυτήν με την φετούλα δεν μπορώ να αντισταθώ με τίποτα!
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή