Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Μακαρόνια με κοτόπουλο

Χρώμα χρώμα και πάλι χρώμα! Μην ξεχνάτε πως τα έντονα χρώματα μας φτιάχνουν τη διάθεση, ακόμη και αν βρίσκονται στο μεσημεριανό μας πιάτο. Σήμερα λοιπόν μαγειρεύουμε ένα πανεύκολο και αγαπημένο πιάτο χρησιμοποιώντας πολύχρωμα μακαρόνια. Η συνταγή είναι απλούστατη και πολύχρωμη! Για την ιστορία τα κόκκινα μακαρόνια είναι με ντομάτα, τα πράσινα με σπανάκι και τα πορτοκαλί είναι με καρότο. Αν σας τρομάζει λίγο η ιδέα των τόσων πολλών γεύσεων σε ένα πιάτο, μια δοκιμή θα διώξει κάθε ενδοιασμό σας καθώς τα τρικολόρε μακαρόνια προσθέτουν γεύση αλλά δεν έχουν τρομερά διαφορετική γεύση από τα συμβατικά μακαρόνια.
Κοκκινιστό κοτόπουλο με πολύχρωμα μακαρόνια!


Υλικά 
4 μερίδες
1 πακέτο πολύχρωμα μακαρόνια (τρικολόρε)
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο κομμένα σε μικρούς κύβους
2 κρεμμύδια ξερά μικρά τριμμένα στον τρίφτη
5-6 μαύρες ελιές κομμένες σε φέτες
1 ποτήρι ντομάτες τριμμένες 
1/4 ποτηριού κόκκινο κρασί γλυκό
1/4 ποτηριού ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι

Διαδικασία

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Προσοχή κρατάμε μια κούπα από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια για να τη χρησιμοποιήσουμε στο κοτόπουλο. Αφήνουμε τα μακαρόνια στην άκρη και ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθεί το λάδι βάζουμε τη σκελίδα σκόρδου ολόκληρη, απλά να αρωματίσει το λάδι για 1-2 λεπτά και αφαιρούμε πριν μαυρίσει. Έπειτα προσθέτουμε τα τριμμένα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.  Μετά σειρά έχει το κοτόπουλο ανακατεύοντας το μέχρι να ροδίσει λιγάκι. Μετά προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, το ζεστό νερό από τα μακαρόνια και αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει και να δέσει η σάλτσα μας. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τις ελιές και το κρασί, αφού πάρουν μια βράση. Αλατοπιπερώνουμε και αρωματίζουμε με τη ρίγανη. Έτοιμο για σερβίρισμα! Καλή σας όρεξη!

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...