Σελίδες

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Για εκπαιδευμένους ουρανίσκους, σαλάτα ρόκας με προσούτο και σύκα

Για την εκατοστή (!) ανάρτηση του Ελληνικού Χρέους στη Γαστρονομία επέλεξα μια αγαπημένη εποχική σαλάτα. 
Σαλάτα με προσούτο και σύκα! 
Σε αυτή την συνταγή παντρεύεται η γλυκύτητα του σύκου και η μοναδική γεύση του προσούτο με την πικάντικη γεύση της φέτας και την ελαφρώς πικρή γεύση της ρόκας. Δοκιμάστε την και κάθε μπουκιά θα σας ενθουσιάσει και θα σας μυήσει σε ένα γευστικό ταξίδι!

Υλικά 
4 άτομα
1 ματσάκι ρόκα
4-5 φέτες προσούτο
4 σύκα
1 αγγουράκι
100 γρ. φέτα τυρί
6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
1 κ.σ. χαρουπόμελο
Αλάτι

Διαδικασία

Πλένουμε τη ρόκα και την αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσει καλά. Ξεφλουδίζουμε το αγγουράκι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Κόβουμε τη φέτα σε κυβάκια. Σε ένα πιάτο τοποθετούμε πρώτα τη ρόκα και στη συνέχεια το προσούτο, τη φέτα και το αγγουράκι. Ξεφλουδίζουμε τα σύκα και τα τεμαχίζουμε στα τέσσερα. Τοποθετούμε τα σύκα από πάνω. Σε ένα ποτήρι ανακατεύουμε το λάδι, το χαρουπόμελο και το βαλσάμικο. Περιχύνουμε το μείγμα στη σαλάτα και αλατίζουμε ελαφρά! 

8 σχόλια:

  1. Ωραία σαλάτα, γιορτινή πραγματικά και γεμάτη έντονες γεύσεις!
    Δεν έχω ποτέ μου χρησιμοποιήσει σύκο σε σαλάτα, δίνει μια ιδιαιτερότητα νομίζω!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ αγαπημένα υλικά όλα, υπέροχος ο συνδυασμός, τέλεια η σαλάτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απίθανος συνδυασμός γεύσεων, που δεν θα αφήσει κανέναν αδιάφορο, τουλάχιστον όχι εμένα!
    Να τις διπλοχιλιάσεις τις αναρτήσεις σου εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είχα φάει κάτι παρόμιο κάποτε στην Περουτζια σε μια μικρή trattoria.. Πολύ ωραίες γεύσεις μου θύμισες ανανήσεις απο γλυκιά Ιιταλία

    ΑπάντησηΔιαγραφή