Μερακλίδικοι Ουζομεζέδες... αγαπημένη κατηγορία φαγητών! Σήμερα λοιπόν μαγειρεύουμε ψαροσαλάτα με φιλέτα γλώσσας, πατάτες βραστές και κόκκινο πιπέρι. Έχετε υπόψιν πως αντί για φιλέτα γλώσσας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε φιλέτο ψάρι επιθυμείτε, φτάνει να έχει σφιχτή σάρκα.
Υλικά
4 μερίδες
4 μερίδες
1/2 κιλό φιλέτο λευκού ψαριού όπως γλώσσες
3-4 μέτριες βρασμένες πατάτες
1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Αλάτι-Πιπέρι
1/2 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
3-4 κ.σ. τοματοπελτέ
Ελαιόλαδο
χυμό ενός λεμονιού
Διαδικασία
Βάζουμε νερό να βράσει και όταν αρχίζει να κοχλάζει, προσθέτουμε τα φιλέτα. Βράζουμε για 7-10 λεπτά ανάλογα με το πόσα χοντρά είναι τα φιλέτα μας ώστε να είναι σφιχτά. Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομματάκια. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι με τον τοματοπελτέ, έπειτα προσθέτουμε τις πατάτες και το κόκκινο πιπέρι και ανακατεύουμε συνεχώς. Μετά από 2-3 λεπτά αποσύρουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε σε ένα μπολ βαθύ. Κόβουμε σε κομμάτια το φιλέτο και το προσθέτουμε στο μπολ. Τέλος προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με ουζάκι!
3-4 μέτριες βρασμένες πατάτες
1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Αλάτι-Πιπέρι
1/2 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
3-4 κ.σ. τοματοπελτέ
Ελαιόλαδο
χυμό ενός λεμονιού
Διαδικασία
Βάζουμε νερό να βράσει και όταν αρχίζει να κοχλάζει, προσθέτουμε τα φιλέτα. Βράζουμε για 7-10 λεπτά ανάλογα με το πόσα χοντρά είναι τα φιλέτα μας ώστε να είναι σφιχτά. Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομματάκια. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι με τον τοματοπελτέ, έπειτα προσθέτουμε τις πατάτες και το κόκκινο πιπέρι και ανακατεύουμε συνεχώς. Μετά από 2-3 λεπτά αποσύρουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε σε ένα μπολ βαθύ. Κόβουμε σε κομμάτια το φιλέτο και το προσθέτουμε στο μπολ. Τέλος προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με ουζάκι!
Αυτός είναι μεζές,υπέροχος!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε τσιπουράκι θα είναι εξαιρετικός.
Φιλιά.
Πράγματι ωραίο και μερακλίδικο πιάτο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε κάνει βέβαι να αναπολώ το καλοκαιράκι!
Ουζάκι, παραλία και αυτό το πιάτο! Τι άλλο να ζητήσει κανείς!