Ο Μπακαλιάρος, το ψάρι του λαού, σήμερα πρωταγωνιστεί στο κυριακάτικο τραπέζι του Ελληνικού Χρέους στη Γαστρονομία, το σερβίρουμε με πατάτες στο φούρνο και ουζάκι.
Στην υγειά μας και καλή μας όρεξη!
Μπακαλιαράκια στο φούρνο με πατάτες
Υλικά
4 άτομα
1 κιλό μπακαλιαράκια ολόκληρα
1 κιλό πατάτες
1 ξερό κρεμμύδι
3 ώριμες ντομάτες
2 κόκκινες πιπεριές
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
χυμός ενός λεμονιού
1/2 κουταλάκι ρίγανη
Προετοιμασία
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες αλλά αρκετά λεπτές, ουσιαστικά λίγο πιο χοντρές από όσο κόβουμε τις πατάτες για τηγάνι.
Βγάζουμε τα κοτσάνια από τις ντομάτες και τις κόβουμε μικρά κυβάκια. Τεμαχίζουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε ροδέλες. Τα βάζουμε όλα σε ένα ταψάκι και τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Βάζουμε το ταψάκι μας στο φούρνο και ετοιμάζουμε τα ψάρια.
Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα ξελεπιάζουμε και τα ξεπλένουμε με άφθονο τρεχούμενο νερό. Τα αλατίζουμε, τα πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού εξωτερικά αλλά και στο εσωτερικό της κοιλιάς τους. Μετά από σαράντα περίπου λεπτά βγάζουμε το ταψάκι μας και τοποθετούμε μέσα τα ψάρια ενδιάμεσα από τα υπόλοιπα υλικά αλλά χωρίς να ακουμπούν τον πάτο του ταψιού και ψήνουμε για άλλη μισή ώρα. Σερβίρουμε ζεστά με έξτρα λεμονάκια.
Φαγητό για τρυφερά παιδικά στομάχια και ...όχι μόνο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά "like"! :)
Z.
Πραγματικα΄κυριακάτικο φαγάκι, ωφέλιμο και νόστιμο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα!
Κυριακάτικο φαγάκι, ότι πρέπει για φαγητό δίπλα στη θάλασσα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα :)
Υπέροχο πιάτο για τους λάτρεις του ψαριού όπως εγώ!!! :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά.
Κυριακάτικο και μαμαδίστικο!
ΑπάντησηΔιαγραφή