Σελίδες

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Φακοσαλάτα

Σήμερα μαγειρεύουμε μια σούπερ τονωτική φακοσαλάτα! Τη συγκεκριμένη συνταγή την κάνω πάρα πολύ συχνά το καλοκαίρι γιατί θέλω να τρώω όσπρια και το καλοκαίρι αλλά οι φακές σούπα δεν είναι το ίδιο νόστιμες όταν έξω το θερμόμετρο βρίσκεται στα ύψη. 
Το ίδιο κάντε κ εσείς αν βαρεθήκαμε τις συμβατικές συνταγές με όσπρια αλλά θέλετε να τα εντάξετε στη διατροφή σας εξαιτίας των θρεπτικών ιδιοτήτων τους! Λοιπόν αυτοσχεδιάστε! Βάλτε τα όσπρια στις σαλάτες, δοκιμάστε να αντικαταστήσετε τυπικά υλικά όπως το ρύζι με τις φακές, συνδυάστε υλικά και γεύσεις!!!



Υλικά 
2 άτομα
1 φλιτζανάκι του καφέ φακές
2 ντομάτες ώριμες και σφιχτές
3-4 ελιές 
100 γρ. φέτα τυρί
μερικά φύλλα φρέσκου δυόσμου
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
αλάτι
ρίγανη

Διαδικασία 

  1. Βράζουμε σε κατσαρόλα νερό, το οποίο αλατίσαμε με μισό κουταλάκι αλάτι. 
  2. Μόλις το νερό βράσει προσθέτουμε τις καθαρισμένες φακές. Τις αφήνουμε να βράσουν περίπου μισή ώρα, ώστε να βράσουν αλλά να είναι σφιχτοβρασμένες. 
  3. Όταν βράσουν τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. 
  4. Κόβουμε τις ντομάτες και τη φέτα σε μικρά κυβάκια και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ μαζί με τις φακές (που έχουν κρυώσει).
  5. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το λάδι, το ξύδι και τα φύλλα του δυόσμου και αλατίζουμε (αν χρειάζεται).
  6. Σερβίρεται κρύα! 

4 σχόλια:

  1. Πραγματικά υπέροχη η φακοσαλάτα και πολύ θρεπτική!!!!!
    Έχεις δίκιο, το καλοκαίρι δε είναι καθόλου δελεαστική η φακή σούπα, έτσι όπως την προτείνεις τρώγεται πολύ ευχάριστα!!!!!!!
    Καλό βράδυ! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλεια ιδέα, με πολύ ωραία υλικά!!
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή