Με πολύ απλά υλικά σήμερα θα δημιουργήσουμε μια νόστιμη και εντυπωσιακή συνταγή! Όσο για το κόστος της συνταγής, καθώς το Ελληνικό Χρέος στη Γαστρονομία γνωρίζει πως λεφτά δεν υπάρχουν.... πηγαίνετε σε μεγάλες ψαραγορές ή σε κάποιες λαϊκές αγορές θα βρείτε ωραιότατες και φρεσκότατες Ελληνικές γαρίδες σε χαμηλή τιμή. Άντε βιαστείτε πρέπει να μαγειρέψουμε!
Γαρίδες με σουσάμι και μέλι
Υλικά
4 άτομα
500 γραμ. γαρίδες μεσαίου μεγέθους με ουρά (τις καθαρίζουμε με υπομονή αφήνοντας τις ουρές ή αγοράζουμε κατεψυγμένες αποφλοιωμένες με ουρά και τις καταψύχουμε σύμφωνα με τις οδηγίες)
3 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. νερό
6 κ.σ. σουσάμι
Αλάτι
Πιπέρι
4 κ.σ. λάδι
Σος
4 κ.σ. σάλτσα ντομάτας τύπου κέτσαπ
1 κ.γ σόγια σος
Διαδικασία
Πρώτα από όλα πλένουμε καλά τις γαρίδες και τις αφήνουμε λίγο να στραγγίσουν από τα νερό. Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες. Σε ένα μπολ βάζουμε το μέλι και το νερό και ανακατεύουμε για να αραιώσουμε λιγάκι το μέλι και σε ένα άλλο μπολ το σουσάμι. Βουτάμε μία μία τις γαρίδες στο μέλι και μετά κατευθείαν στο μπολ με το σουσάμι. Προσπαθούμε να πασαλείψουμε όλες τις γαρίδες με το σουσάμι σε όλη τους την επιφάνεια.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι. Τινάζουμε κάθε γαρίδα να φύγει το υπερβολικό σουσάμι και βάζουμε τις γαρίδες στο τηγάνι χωρίς η μια να ακουμπά την άλλη γαρίδα. Τηγανίζουμε κάθε γαρίδα περίπου 3 λεπτά συνολικά αλλάζοντας μεριά για να ψηθούν ομοιόμορφα προσέχοντας να μην μαυρίσουν.
Σερβίρουμε ζεστές τις γαρίδες μας, προαιρετικά με τη σος.
Εξαιρετικό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαρόλο που με τις γαρίδες δεν έχουμε άριστες σχέσεις, ομολογώ ότι το πιάτο σου φαίνεται πολύ πολύ δελεαστικό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά, καλό τριήμερο!
Πολύ νόστιμες οι γαριδούλες! Σιγά μην τις μοιραστώ με άλλους! Και οι 4 μερίδες για μένα μόνο! ;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠως θα θελα τώρα να τσιμπούσα μια γαριδούλα, δείχνουν λαχταριστές!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα!
Κι εγώ θέλω μερικές γλυκόξινες γαριδούλες...έμεινε καμιά???
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίο δείχνει αν και ειδικά για μπουφε
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι να σου κάνει μια... τις θέλω όλες!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή