Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Πικάντικη σάλτσα πορτοκαλιού για κρέας

Οι σάλτσες μπορούν να απογειώσουν ακόμη και το πιο απλό πιάτο, μάλιστα κάποιοι σεφ λένε πως αν και όλοι μπορούν να μαγειρέψουν δεν μπορούν όλοι να φτιάξουν μια σωστά δεμένη σάλτσα! Για αυτό αν ακόμη βρίσκεστε στο πρώτο στάδιο πειραματισμών στην κουζίνα, μην αυτοσχεδιάσετε όταν κάνετε μια σάλτσα, αλλά ακολουθείστε τις οδηγίες κατά γράμμα! 
Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε μια εύκολη, πρωτότυπη και πολύ νόστιμη σάλτσα πορτοκαλιού που συνδυάζεται άψογα με την πλούσια γεύση του κόκκινου κρέατος όπως μπριζόλες αλλά και με ένα καλοψημένο στήθος πουλερικού (γαλοπούλα, κοτόπουλο, πάπια). 


ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
Υλικά 
4 άτομα
το χυμό από δύο πορτοκάλια
2 κ.σ. βούτυρο
1 ποτήρι ζωμό κρέατος
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βήματα 

Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βράζουμε το βούτυρο, το ζωμό, το χυμό από τα πορτοκάλια και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις πάρει μια βράση ο ζωμός χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε που και που με μια ξύλινη κουτάλα και όταν πήξει η σάλτσα αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με τις ψητές μπριζόλες μας ή με το ψητό στήθος πάπιας ή γαλοπούλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...