Σελίδες

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Κολοκυθοανθοί, λουλούδια στο τραπέζι σας

Καλοκαρινό φαγάκι και σήμερα! Όσοι δεν μπορούν να βγουν στο μποστάνι για να μαζέψετε, δοκιμάστε να πάτε στη λαϊκή ή σε μεγάλα οπωροπωλεία και θα με θυμηθείτε, θα έχετε ένα τέλειο μεζέ σε λιγότερο από τριάντα λεπτά!

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με τυριά
Υλικά
4 άτομα
20 κολοκυθοανθοί
2 αυγά 
λίγο σκόρδο ψιλοκομμένο ή σκόνη (προαιρετικά)
Πιπέρι
1/2 κ.γ. ρίγανη
500 γρ. διάφορα τυριά όπως φέτα, κεφαλοτύρι, κασέρι τριμμένα 
Ελαιόλαδο
Διαδικασία

Οι κολοκυθοανθοί ή αν προτιμάτε κολοκυθολούλουδα μαζεύονται στη διάρκεια της μέρας από το μποστάνι όταν είναι ανοιχτοί. Διαλέγουμε λουλούδια φρέσκα και μεγάλα. Για να τους διατηρήσετε μέχρι να τους μαγειρέψετε βάλτε τους σε ένα ποτήρι με νερό και γρήγορα στο ψυγείο.  

Πλένουμε τους κολοκυθοανθούς και αφαιρούμε τους στήμονες και το εσωτερικό χοντρό κοτσάνι πολύ προσεχτικά για να μην τους αχρηστέψουμε. Τα αφήνουμε να στραγγίζουν σε ένα τρυπητό, όσο συνεχίζουμε με τα επόμενα βήματα της συνταγής.


Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και προσθέτουμε το σκόρδο, το πιπέρι, τη ρίγανη και τα τριμμένα τυριά. Με ένα μικρό κουταλάκι γεμίζουμε τα λουλούδια μας με προσοχή και τα κλείνουμε. Τα τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψάκι χωρίς να ακουμπά το ένα το άλλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά ή τα τηγανίζουμε πέντε λεπτά σε μπόλικο λάδι. 

Δεν βάλαμε αλάτι στη συνταγή μας γιατί τα κασέρια είναι ήδη πολύ αλμυρά.

4 σχόλια:

  1. Σ' αυτό το μεζεδάκι δεν αντιστέκομαι με τίποτα!
    Το κακό είναι ότι δεν μπορείς να σταματήσεις στο ένα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, όντως κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα! Σε ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  2. Όλο λέω να τους φτιάξω και όλο το αναβάλω!!!
    Πολύ ωραίοι είναι και εύκολοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πανεύκολοι και πεντανόστιμοι! Να τους δοκιμάσεις! Φιλιά!

      Διαγραφή