Καλημέρα και καλό μήνα να έχουμε! Φθινοπώριασε για τα καλά, ο καιρός είναι πλέον πιο μουντός και κάνει λίγο κρύο! Αλλά αυτό δεν μας πτοεί και μια και άρχισαν οι φθινοπωρινές εκπτώσεις ας μαγειρέψουμε κάτι στα γρήγορα για να βγούμε μια βόλτα στα μαγαζιά για να χαζέψουμε καμιά βιτρίνα!
Λοιπόν σήμερα μαγειρεύουμε πένες με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς. Φυσικά οι πιπεριές είναι Φλωρίνης! Τη συνταγή αυτή την κάνω πολύ συχνά γιατί βρίσκω πολύ βαρετή την κλασική μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας. Μάλιστα όταν ετοιμάζω και τις δύο σάλτσες, αυτή με την πιπεριά εξαφανίζεται πρώτη και με διαφορά. Δοκιμάστε το, θα σας εκπλήξει! Οι πιπεριές Φλωρίνης δίνουν στη σάλτσα μια πιο γλυκιά γεύση και αν μάλιστα οι πιπεριές έχουν ψηθεί σε μπάρμπεκιου αντί για φούρνο απελευθερώνεται ένα πιο πικάντικο άρωμα!
Πένες με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς
Υλικά
4 άτομα
1 συσκευασία με πένες (500 γραμ.)
1 ξερό κρεμμύδι μέτριο τριμμένο
8 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 κιλό Κόκκινες Πιπεριές Φλωρίνης (φρέσκες ή σε βάζο)
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγη φρέσκια ρίγανη για γαρνίρισμα
2 κ.σ. ντοματοπελτέ ή 2 ντομάτες χωρίς τη φλούδα τους και πολτοποιημένες
1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
1/2 κ.γ. καυτερή πάπρικα
Τριμμένο τυρί (όπως κεφαλοτύρι, παρμεζάνα, φέτα τυρί)
Βήματα
Αν πάρουμε κόκκινες πιπεριές από βάζο τις βάζουμε σε ένα μπολ με άφθονο νερό να φύγει η οξύτητα τους για περίπου μισή ώρα. Αν πάρουμε φρέσκες τις βάζουμε σκέτες στο φούρνο σε ένα ταψάκι και τις ψήνουμε για περίπου είκοσι λεπτά με μισή ώρα στους 180 βαθμούς, όταν δηλαδή αρχίσουν να μαυρίζουν είναι έτοιμες. Τότε τις βάζουμε σε μια πλαστική σακούλα για τρόφιμα και κλείνουμε καλά τη σακούλα για να ιδρώσουν και να ξεφλουδίζονται εύκολα ακριβώς όπως κάνουμε στις πιπεριές Φλωρίνης για να τις αποθηκεύσουμε σε βάζο. Αφού τις ξεφλουδίσουμε και αφαιρέσουμε τα κοτσάνια και τα σποράκια, τις βάζουμε λίγες λίγες στο μπλέντερ για να τις πολτοποιήσουμε.
Βράζουμε
τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε 1 κούπα από το
νερό που βράζουμε τα μακαρόνια. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα
αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί. Όταν ζεσταθεί το λάδι προσθέτουμε το κρεμμύδι που έχουμε τρίψει. Μετά προσθέτουμε τις πολτοποιημένες πιπεριές και τον πελτέ ντομάτας. Ρίχνουμε το νερό που κρατήσαμε από τα μακαρόνια και νοστιμεύουμε με αλάτι, πιπέρι και τις πάπρικες. Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε να σιγοβράσει και να δέσει η σάλτσα μας. Ανακατεύουμε που και που. Μετά από μερικά λεπτά που έχει δέσει η σάλτσα, σερβίρουμε τις πένες με μερικές κουταλιές από τη σάλτσα μας, με το τυρί μας και λίγη φρέσκια ρίγανη. Στη σάλτσα μπορείτε να προσθέσετε και μερικές μαύρες ελιές κομμένες.
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί. Όταν ζεσταθεί το λάδι προσθέτουμε το κρεμμύδι που έχουμε τρίψει. Μετά προσθέτουμε τις πολτοποιημένες πιπεριές και τον πελτέ ντομάτας. Ρίχνουμε το νερό που κρατήσαμε από τα μακαρόνια και νοστιμεύουμε με αλάτι, πιπέρι και τις πάπρικες. Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε να σιγοβράσει και να δέσει η σάλτσα μας. Ανακατεύουμε που και που. Μετά από μερικά λεπτά που έχει δέσει η σάλτσα, σερβίρουμε τις πένες με μερικές κουταλιές από τη σάλτσα μας, με το τυρί μας και λίγη φρέσκια ρίγανη. Στη σάλτσα μπορείτε να προσθέσετε και μερικές μαύρες ελιές κομμένες.
Πολύ ωραίο χρώμα πρώτα από όλα! Θα πρέπει να είναι νοστιμότατη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι το σαντουϊτσάκι από κάτω δεν πάει πίσω ;)
Σε ευχαριστώ πολύ!
ΔιαγραφήΥπέροχο το χρώμα της σάλτσας!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι πιπεριές Φλωρίνης μ' αρέσουν πάρα πολύ!!!
Και εμένα!
ΔιαγραφήΩραιότατο πιάτο και σαν χρώμα και σαν γεύση!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα! -:))
Να είσαι καλά!Καλό μήνα!
ΔιαγραφήΠολύ ωραία εναλλακτική της κλασσικής κόκκινης σάλτσας με ντομάτα! Καλό μήνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ! Καλό μήνα!
ΔιαγραφήΛατρεύω πιπεριές φλωρίνης αλλά και μακαρονάκια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝοστιμότατο φαίνεται.
Φιλιά.
Και είναι!Φιλιά!Ευχαριστώ!
ΑπάντησηΔιαγραφή