Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Γουακαμόλε, μεκιξάνικο ντιπ με αβοκάντο



Όπως λέει και ο Speedy Gonzales...
"¡Ándele! ¡Ándele! ¡Arriba! ¡Arriba! ¡Epa! ¡Epa! ¡Epa! Yeehaw!" (και σημαίνει "Συνέχισε! Βιάσου! Βιάσου!") πρέπει να ταξιδέψουμε ως το Μεξικό για τη σημερινή μας συνταγή που είναι ένα διάσημο ντιπ με αβοκάντο, το γουακαμόλε. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές για το γουακαμόλε ανάλογα με την περιοχή. Επίσης κάποιοι πολτοποιούν όλα τα υλικά ενώ κάποιοι θέλουν να έχει ευδιάκριτα κομμάτια, να δαγκώνεται δηλαδή. Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο είναι υπέροχο και ένας εύκολος τρόπος για να πάρετε μια γεύση από Μεξικό. Συνδυάστε το με νάτσος, τορτίγια τσιπς αλλά και με πατατάκια! Είναι πολύ υγιεινό και τρώγεται σαν σνακ ή σαν ορεκτικό. Επίσης χρησιμοποιείται σε άλλες μεξικάνικες συνταγές όπως το quasadilla!









Ντιπ Αβοκάντου ή Γουακαμόλε (Guacamole)

Υλικά
4 άτομα

2 ώριμα αβοκάντο 

2 κ.σ. lime (λάιμ)

1 μικρή ώριμη ντομάτα

1/4 κ.γ σκόνη σκόρδου ή πολτοποιημένο σκόρδο

2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο

1/2 μικρό κόκκινο ξερό κρεμμύδι

1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν

1/2 πιπεριά jalapeno 

Αλάτι


Βήματα
  1. Ξεφλουδίζουμε τα αβοκάντο με το εργαλείο που καθαρίζουμε τις πατάτες.
  2. Κόβουμε τα αβοκάντο στα δύο και βγάζουμε τον πυρήνα τους.
  3. Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού πολτοποιούμε τα αβοκάντο σε ένα μπολ.
  4. Περιχύνουμε το πολτοποιημένο αβοκάντο με το χυμό λάιμ.
  5. Βάζουμε στο μπλέντερ την πιπεριά και κόβουμε σε πολύ μικρά καρέ την ντομάτα και το κρεμμύδι.
  6. Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο μπολ και ανακατεύουμε.
  7. Θα ήταν καλύτερα να το αφήσουμε μισή ωρίτσα να αναδειχτούν όλα τα αρώματα πριν το σερβίρουμε.

Adiós!!!

16 σχόλια:

  1. Τι ωραίο που το έχεις κάνει!
    Σε περιμένει παιχνίδι στο mafia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχο το ντιπ! Το τρώω άνετα και σκέτο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γελάω ακόμα με το Speedy! Το γκουακαμόλε είναι σταθερή αξία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ όμορφο το ντιπ σου! Ρίξε μια ματιά στο βίντεο για να καθαρίζεις πιο εύκολα το avo: http://www.youtube.com/watch?v=h0fUd-B5-m0 Δεν το ήξερα και εγώ! Το έμαθα στην Ν Αφρική που παράγουν αβοκάντο...
    Πολλά φιλιά από Γιοχάνεσμπουργκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Einai trela aytoi oi pikantikoi sindiasmoi!Tora pou to skeftomai exo kairo na to kano...Se euxaristoume gia tin ipenthimisi kai tin sintagi:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...