Σελίδες

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Ριζότο, πολύχρωμο και εορταστικό

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχής από τα μαγειρικά δρώμενα το Ελληνικό Χρέος στη Γαστρονομία επιστρέφει με μια εορταστική συνταγή και πολλές ευχές για χαρούμενες γιορτές, αγάπη και ευτυχία!!!!


Για το ριζότο με κάστανα και ρόδι

Υλικά
για 4 άτομα

1/2 πακέτο ρύζι μακρύκοκκο
2 κ.σ. βούτυρο
1 μικρό κρεμμύδι 
1/2 ποτήρι νερού λευκό κρασί
1/2 ποτήρια νερό ή ζωμό κότας
4-5 κάστανα μεγάλα
2-3 κ.σ. κουκουνάρι 

1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ρόδι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Διαδικασία

Πρώτα θα προετοιμάσουμε τα υλικά μας. 
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
  • Ζεσταίνουμε το νερό (ή το ζωμό κότας).
  • Βράζουμε τα κάστανα, τα ξεφλουδίζουμε και τα ψιλοκόβουμε.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια. Προσοχή πρέπει να γυαλίσουν αλλά να μην μαυρίσουν. 
  • Καθαρίζουμε το ρόδι κρατώντας μόνο τα σπόρια του, πρέπει να βγάλουμε όλα τα άσπρα μέρη του ροδιού γιατί αλλιώς θα πικρίσουν το ρύζι.
Αφού ετοιμάσαμε τα υλικά αρχίζουμε τη συνταγή μας. 

Σε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο. Αφού ζεσταθεί πολύ καλά προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε 1-2 λεπτά να μαλακώσει. Προσθέτουμε και το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς για δύο λεπτά μέχρι να αρχίσει να γυαλίζει.
Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί. Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το καυτό ζωμό ή το νερό αντίστοιχα. Αλατοπιπερώνουμε. 
Μόλις το ρύζι έχει απορροφήσει σχεδόν όλα τα υγρά του (προσοχή, δεν θέλουμε να είναι τελείως στεγνό) αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τα κάστανα και το ρόδι και ανακατεύουμε πολύ καλά. 
Μπορούμε να το βάλουμε σε μια φόρμα για να πάρει σχήμα και να γίνει ακόμη πιο εντυπωσιακό! 

Καλή σας όρεξη και χρόνια πολλά!!!

4 σχόλια: