Σουβλάκι, καλαμάκι ή stick; Όπως και να το πείτε είναι ένα πιάτο πρωτότυπο και εντυπωσιακό! Φτιάχνεται πανεύκολα και θα το λατρέψετε!
Το πιάτο περιλαμβάνει 2 στικς σολομού συνοδευόμενο από ριζότο με basmati, πολύχρωμες πιπεριές, καλαμπόκι και κουκουνάρι και από ένα σφηνάκι με σος λεμονιού. Τα φιλέτα σολομού που σερβίρονται σε στικς και το πολύχρωμο ριζότο. Επίσης η σος λεμονιού σερβίρεται σε σφηνάκι για πιο εντυπωσιακό πιάτο.
Συστατικά
4 άτομα
4 φιλέτα περίπου (250 γρ. το ένα φιλέτο) σολομού
1 1/3 κούπας ρύζι μπασμάτι
1 Κόκκινη πιπεριά
1 Κίτρινη πιπεριά
1 Πορτοκαλί πιπεριά
2 2/3 κούπας νερό
150 γρ. καλαμπόκι κονσέρβα
4 κ.σ. κουκουνάρι
1/2 κούπα λάδι
Αλάτι
8 κ.σ. βούτυρο χαμηλών λιπαρών
8 κ.σ. Χυμό λεμονιού
2 κ.σ. Worcestershire σος
8 Ξυλάκια για σουβλάκια
2 Λεμόνια
Διαδικασία
Κόβουμε το φιλέτο σε κύβους και τα περνάμε στα ξυλάκια. Τα αλατίζουμε και τα αλείφουμε με το λεμόνι. Τα ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.Για τα στικς σολομού
Για το ριζότο
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό και προσθέτουμε λίγο αλάτι. Όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το ρύζι και αφήνουμε να βράσει για δεκαπέντε λεπτά με κλειστό καπάκι. Σουρώνουμε το ρύζι και αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε σε καρέ τις πιπεριές. Σε ένα γουοκ ζεσταίνουμε το λάδι. Αφού ζεσταθεί προσθέτουμε τις πιπεριές για 1-2 λεπτά να σωταριστούν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το καλαμπόκι, το κουκουνάρι και το ρύζι ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το ριζότο σε ένα κουπάκι όσο είναι ακόμη ζεστό.
Για τη σος λεμονιού
Λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Μετά νοστιμεύουμε με αλάτι και τη Worcestershire σος. Aνακατεύουμε και σερβίρουμε τη σος σε σφηνοπότηρο.
Για το σερβίρισμα
Τοποθετούμε χιαστί τα στικς σολομού και αναποδογυρίζουμε το κουπάκι με το ριζότο για να σχηματιστεί πυργάκι. Βάζουμε και το σφηνοπότηρο της σος λεμονιού και σερβίρουμε.