Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Ρολάρισέ το! - Ρολό κοτόπουλο με πιπεριές

Καλημέρα και καλή βδομάδα!
Σήμερα μαγειρεύουμε μια πανεύκολη και πολύ γευστική συνταγή για φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, με ελάχιστα υλικά και πολύ λίγες θερμίδες! Δεν θα σας πάρει ώρα για να το μαγειρέψετε και το αλουμινόχαρτο που θα χρησιμοποιήσουμε για να ψήσουμε τα ρολά το κρατάνε ζουμερό σε αντίθεση με τις οδοντογλυφίδες ή τον πάγκο που συνήθως χρησιμοποιούμε σε παρόμοιες συνταγές!


ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Υλικά 
4 άτομα

2 μεγάλα κομμάτια φιλέτο στήθος κοτόπουλο
4 πιπεριές διαφόρων χρωμάτων
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
Αλάτι

Πιπέρι
4 κ.σ. μουστάρδα
λίγο τριμμένο σκόρδο
Αλουμινόχαρτο
Λαδόκολλα









Βήματα
  1. Αρχικά προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Κόβουμε τα φιλέτα στη μέση. Χτυπάμε τα κομμάτια μέχρι να γίνουν πολύ λεπτά προσέχοντας να μην κοπούν. Μερικά χασάπικα μπορεί να ετοιμάσουν τα φιλέτα για σας αν τους το ζητήσετε. 
  3. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και από τις δυο πλευρές.
  4. Πλένουμε τις πιπεριές, βγάζουμε τα σποράκια και τις κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες.
  5. Σε κάθε φιλέτο αλείφουμε από τη μια πλευρά μια κουταλιά μουστάρδα και τοποθετούμε από πάνω τις πιπεριές. 
  6. Τυλίγουμε το κάθε φιλέτο σε ρολό ώστε να κλείσει από παντού και το τυλίγουμε πρώτα με τη λαδόκολλα και μετά με το αλουμινόχαρτο σφιχτά για να μην ανοίξει. 
  7. Τοποθετούμε τα φιλέτα σε ένα ταψάκι και βάζουμε στο φούρνο για περίπου μισή ώρα στη μεσαία θέση. Αν θέλουμε τα τελευταία 10 λεπτά ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και για να πάρουν χρώμα τα ρολά κοτόπουλου. 
  8. Σερβίρουμε με ρύζι ή πατατούλες και πράσινη σαλάτα.

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Aρωματικές γαρίδες με 2 υπέροχα ντιπς




Οι αρωματικές γαρίδες συνδυάζονται με 2 υπέροχα ντιπς, ένα με λιαστή ντομάτα και ένα με παρμεζάνα.


Συστατικά

2 άτομα

500 γραμ. Γαρίδες Μεγάλες με ουρά καθαρισμένες και αποψυγμένες
4 κ.σ. Ελαιόλαδο
4 κ.σ. Βασιλικό ψιλοκομμένο
1 κ.γ. Αλάτι
1/2 κ.γ. Σκόρδο σκόνη
2 κ.σ. Χυμό λεμονιού
3-4 Λιαστές Ντομάτες
4 κ.σ. Μαγιονέζα Light
1 κ.γ. Ζάχαρη
4-5 Τοματίνια
Μερικά φυλλαράκια Δεντρολίβανο
1 κ.γ. Πάπρικα γλυκιά
50 γραμ. Παρμεζάνα τριμμένη
3 κ.σ. Μουστάρδα
2 κ.σ. Χυμό Λεμόνι
2 κ.σ. Λάδι


Διαδικασία

Για τις γαρίδες

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το βασιλικό και σκόρδο σκόνη. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τις γαρίδες να σωταριστούν 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές. Αλατίζουμε και ραντίζουμε με το χυμό λεμόνι.

Για ντιπ λιαστής ντομάτας

Βάζουμε στο μπλέντερ τα τοματίνια, τις λιαστές ντομάτες, τη μαγιονέζα, τα φυλλαράκια, τη ζάχαρη και την πάπρικα και το αλάτι και τα πολτοποιούμε.

Για το ντιπ παρμεζάνας

Σε ένα κατασαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι, το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε τη τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...