Δυσκολία: Εύκολο
Υλικά για μια κλασική φόρμα κέικ500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 αυγά
150 γρ. τριμμένα τυριά της αρεσκείας σας
1/2 κούπα τριμμένη φέτα
1/2 κούπα τριμμένη φέτα
1 κούπα σπορέλαιο
3 πιπεριές ψιλοκομμένες (κόκκινες, πράσινες)
10 φέτες αλλαντικά της αρεσκείας σας όπως ζαμπόν/γαλοπούλα ψιλοκομμένες
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι (200 γραμ)
1 κούπα γάλα
5-6 ελιές χωρίς κουκούτσια και σε φέτες (προαιρετικά)
1 κ.σ. ρίγανη ή βασιλικό
5-6 ελιές χωρίς κουκούτσια και σε φέτες (προαιρετικά)
1 κ.σ. ρίγανη ή βασιλικό
1 κ.σ. αλάτι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα και στους 180 βαθμούς.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με το γιαούρτι, το σπορέλαιο, το γάλα, τη ρίγανη και το αλάτι.
Προσθέτουμε το αλεύρι και τέλος το τυρί, τα αλλαντικά, τις ελιές και τις πιπεριές και αναμειγνύουμε.
Βουτυρώνουμε ελαφρά και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά.
Αφού πιέσουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέικ και βγει καθαρή βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο και την αφήνουμε 10 λεπτά μέσα στη φόρμα για να κρυώσει.
Έπειτα το ξεφορμάρουμε και είναι έτοιμο για να το φάμε.
Διατηρείται εκτός ψυγείου για 4-5 μέρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου