Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Πιτσοκέικ ή Αλμυρό Κέικ

Κατά πάσα πιθανότητα θα έχετε ξαναδεί κάποια παρόμοια συνταγή με το όνομα Αλμυρό Κέικ, όπως φαντάζεστε ονομάζεται έτσι γιατί ενώ ακολουθεί τη βασική διαδικασία που φτιάχνεται το κλασσικό κέικ ωστόσο είναι αλμυρό. Εμένα να σας πω την αλήθεια πιο πολύ μου θυμίζει πίτσα αυτή η συνταγή για αυτό και το ονόμασα Πιτσοκέικ. Αν δεν το έχετε δοκιμάσει μην διστάσετε στιγμή γιατί είναι τέλειο για πρωινό ή για σνακ σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και όπως τα περισσότερα αν όχι όλα τα κέικ η παρασκευή του είναι πολύ εύκολη, τόσο που θα μπορούσαν να το μαγειρέψουν τα παιδάκια σας με λίγη επίβλεψη από εσάς φυσικά. Πριν μπω όμως στην κουζίνα μου θα πρέπει να σας επισημάνω να μην τσιγκουνευτείτε καθόλου τα υλικά της "γέμισης" γιατί αλλιώς το κέικ σας θα μοιάζει με ψωμί!




Διάρκεια: 60 λεπτά
Δυσκολία: Εύκολο
Υλικά για μια κλασική φόρμα κέικ

500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 αυγά 
150 γρ. τριμμένα τυριά της αρεσκείας σας 
1/2 κούπα τριμμένη φέτα
1 κούπα σπορέλαιο 
3 πιπεριές ψιλοκομμένες  (κόκκινες, πράσινες)
10 φέτες αλλαντικά της αρεσκείας σας όπως ζαμπόν/γαλοπούλα ψιλοκομμένες
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι (200 γραμ)
1 κούπα γάλα 
5-6 ελιές χωρίς κουκούτσια και σε φέτες (προαιρετικά)
1 κ.σ. ρίγανη ή βασιλικό
1 κ.σ. αλάτι 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα και στους 180 βαθμούς.

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με το γιαούρτι, το σπορέλαιο, το γάλα, τη ρίγανη και το αλάτι. 

Προσθέτουμε το αλεύρι και τέλος το τυρί, τα αλλαντικά, τις ελιές και τις πιπεριές και αναμειγνύουμε.

Βουτυρώνουμε ελαφρά και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ και  ρίχνουμε μέσα το μείγμα. 

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά.

Αφού πιέσουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέικ και βγει καθαρή βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο και την αφήνουμε 10 λεπτά μέσα στη φόρμα για να κρυώσει. 

Έπειτα το ξεφορμάρουμε και είναι έτοιμο για να το φάμε. 

Διατηρείται εκτός ψυγείου για 4-5 μέρες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...