Σελίδες

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Σαλατές Αλοιφές, κάτι για να γλιστράει!

Στα επίσημα τραπέζια συνηθίζεται να υπάρχουν σαλάτες αλοιφές, για να... γλιστράει πιο εύκολα το φαγάκι. Αν δεν έχετε δοκιμάσει να κάνετε ποτέ τις δικές σας, δώστε σε αυτές τις συνταγές μια ευκαιρία είναι πολύ εύκολες και νόστιμες. Να θυμάστε πως το μυστικό είναι να δοκιμάζετε ενώ ανακατεύετε και να το προσαρμόζετε στα δικά σας γούστα!  
Οι παρακάτω λοιπόν σαλάτες-αλοιφές είναι η ελαφρώς καυτερή Χτυπητή με πιπεριά Φλωρίνης, η Τυροσαλάτα για αυτούς που δεν αγαπούν τα καυτερά και η Τυροκαυτερή, γνωστή κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Χτυπητή
150 γραμ. ανθότυρο ή κατίκι
100 γραμ. φέτα
1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης 
3 κ.σ. γιαούρτι 
1 μικρή καυτερή πιπερίτσα ή 1 κ.γ. μπούκοβο
1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
3 κ.σ. λάδι
1 κ.σ. ξύδι
Αλάτι

Τυροσαλάτα
150 γραμ. ανθότυρο ή κατίκι
100 γραμ. φέτα
1 πράσινη πιπεριά γλυκιά
3 κ.σ. γιαούρτι 
3 κ.σ. λάδι
Αλάτι

Τυροκαυτερή
150 γραμ. ανθότυρο ή κατίκι
100 γραμ. φέτα
1 πράσινη πιπεριά γλυκιά
1 πράσινη καυτερή πιπεριά
3 κ.σ. γιαούρτι 
3 κ.σ. λάδι
Αλάτι

Διαδικασία

Ψήνουμε στο φούρνο τις πιπεριές στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά. 
Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές, βγάζουμε τα κοτσάνια τους, τις ξεσποριάζουμε, τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια με το μαχαίρι και τέλος τις πολτοποιούμε με τη βοήθεια ενός πιρουνιού.
Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τη φέτα και το ανθότυρο, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τις πολτοποιημένες πιπεριές και ανακατεύουμε πολύ καλά. 
Προσαρμόζουμε με τα γούστα μας το αλάτι και την ποσότητα των καυτερών υλικών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου