Κιχιά
Υλικά
Δυσκολία: Εύκολη
Διάρκεια: 1 ώρα
για 10 κιχιά
5 στρογγυλά φύλλα για πίτα
2 αυγά
Πιπέρι
Μισό κιλό φέτα
1/4 κούπας καλαμποκέλαιο
1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
Βήματα
- Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά και προσθέτουμε τη φέτα.
- Θρυμματίζουμε τη φέτα με ένα πιρούνι.
- Ρίχνουμε λίγο πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Αλευρώνουμε ελαφρώς μια καθαρή επιφάνεια και απλώνουμε πάνω ένα φύλλο.
- Κόβουμε στη μέση το φύλο.
- Το ραντίζουμε με λίγες κουταλιές από το καλαμποκέλαιο.
- Βάζουμε λίγη από τη γέμιση μας κατά μήκος της μιας πλευράς του φύλλου μας.
- Σπρώχνουμε με τα δάχτυλα μας την πλευρά που δεν υπάρχει γέμιση ώστε να καλύψουμε τη γέμιση σουρώνοντας το φύλλο.
- Στρίβουμε την άκρη από το γεμισμένο φύλλο μας γύρω γύρω για να σχηματίσουμε τα κιχιά.
- Τοποθετούμε τα κιχιά σε ένα λαδωμένο ταψάκι και τα αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο χρησιμοποιώντας ένα πινελάκι.
- Τα ψήνουμε για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς.
α ρε πατριδα κοζανη με τα κιχια σου!!!! αγαπημενα κιχια το κολατσιο μας στο σχολειο!! σκετο τυρακι εβαζε η γιαγια χωρις αυγα και κρατουσαν περισσοτερο ναι1!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι ναι έτσι κάναν οι γιαγιάδες γιατί παίρναν μαζί τους τα κιχιά στα χωράφια και έπρεπε να αντέχουν τη ζέστη!
ΔιαγραφήΠολύ όμορφες πιτούλες, με ή χωρίς αυγά! Καλή σου μέρα :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα! Σε ευχαριστώ!
Διαγραφή