Πρώτα θα φτιάξουμε ένα ζεστό κρασί που φτιάχνουν στις Βόρειες Ευρωπαϊκές χώρες που γνωρίζουν από κρύο και ονομάζεται Glühwein, σερβίρεται ζεστό και μοσχοβολάει κανέλα και γαρύφαλλο θα ζεστάνει την καρδιά σας.
Το δεύτερο ποτό ονομάζεται Σανγκριά, και είναι ένα φρουτώδες κρασί από την Ισπανία και είναι ιδανική επιλογή για τις κυρίες της παρέας και όχι μόνο.
Σανγκριά
Υλικά
1 μπουκάλι κόκκινο κρασί (όπως ημίγλυκο και merlot) (750 ml)
1/4 κούπας ζάχαρη
1 κούπα κονιάκ ή μπράντι
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
2 πορτοκάλια
Πλένουμε τα πορτοκάλια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Σε μια κανάτα μεγάλη βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Σκεπάζουμε την κανάτα με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να κρυώσει το κρασί και να βγάλει το πορτοκάλι όλη τη γεύση του και τα αρώματά του.
Υλικά
για 6-8 μερίδες
1 μπουκάλι κόκκινο κρασί (750 ml)
1 φλιτζάνι νερό
3-4 ξυλάκια κανέλας
4-5 γαρύφαλλα
1 πορτοκάλι κομμένο σε μικρά κομμάτια (προαιρετικά)
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
2 πορτοκάλια
Διαδικασία
Πλένουμε τα πορτοκάλια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Σε μια κανάτα μεγάλη βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Σκεπάζουμε την κανάτα με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να κρυώσει το κρασί και να βγάλει το πορτοκάλι όλη τη γεύση του και τα αρώματά του.
Glühwein
Υλικά
για 6-8 μερίδες
1 μπουκάλι κόκκινο κρασί (750 ml)
1 φλιτζάνι νερό
3-4 ξυλάκια κανέλας
4-5 γαρύφαλλα
1 πορτοκάλι κομμένο σε μικρά κομμάτια (προαιρετικά)
Διαδικασία
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα (εκτός του πορτοκαλιού) και τα ζεσταίνουμε να σιγοβράσουν περίπου 30 λεπτά. Σερβίρουμε σε κούπες ενώ είναι ακόμη ζεστό αφού αφαιρέσουμε τις κανέλες και τα γαρύφαλλα. Προαιρετικά σερβίρουμε με λίγα κομματάκια από το πορτοκάλι.
Στην υγειά σας!
Πωλυ ωραιο, ιδανικο για παρτυ χριστουγενων, Αφηστε τα κλασικα ουισκι,τζιν κτλ και διαλεξτε κατι παραδοσιακο
ΑπάντησηΔιαγραφή