Σελίδες

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Trifle με περισσεύματα, για γλυκό ξεκίνημα

Καλημέρα και Καλή Χρονιά! Ευτυχισμένο και δημιουργικό 2015!


Υγεία, ευτυχία και αγάπη! Ελπίζω να περάσατε και να περνάτε τέλεια!
Το 2015 είναι η χρονιά του πρόβατου για το Κινέζικο ωροσκόπιο. Το πρόβατο λοιπόν είναι από τα πρώτα ζώα που εξημερώθηκε γιατί είναι ακίνδυνο και ήρεμο, χρησιμοποιήθηκε άλλωστε από τον άνθρωπο για την προβιά του και το κρέας του από τα αρχαία χρόνια, για όλους αυτούς του λόγους οι Κινέζοι πιστεύουν πως το 2015 θα είναι μια ήρεμη  (μακάρι!) χρονιά για όλους μας!   

Άσχετα όμως με τις αστρολογικές προβλέψεις πάντα το νέο έτος και ειδικά οι πρώτες ημέρες συμβολίζουν ένα νέο ξεκίνημα για πολλούς από μας και όπως κάθε νέο ξεκίνημα έτσι και αυτό είναι ελπιδοφόρο και γεμάτο στόχους. Βέβαια αυτό που πρέπει να θυμόμαστε είναι πως η δυσκολία βρίσκεται στο να καταλάβουμε που πρέπει να σταματήσουμε, τι πρέπει να αφήσουμε και όχι στο που να αρχίσουμε.  

Για αυτό λοιπόν το Ελληνικό Χρέος στη Γαστρονομία σας εύχεται...
Γλυκό Ξεκίνημα και Σωστό Σταμάτημα!

Πάμε όμως πίσω στις μαγειρικές μας! Για όσους δεν το προσέξατε ή δεν έτυχε να μας ξαναεπισκεφτείτε το Ελληνικό Χρέος στη Γαστρονομία ανανεώθηκε για το 2015 και στη εμφάνιση και στο περιεχόμενο, καθώς μεγαλώνει και ωριμάζει και αυτό μαζί μας! Έτσι πέρα από την εμφάνιση (ξεναγηθείτε λίγο στη blog-o-σελίδα μας, αν έχετε λίγο χρόνο), ξεκινά δοκιμαστικά τους θεματικούς μήνες με διαφορετικό θέμα κάθε μήνα!

Ο πρώτος μήνας, ο Ιανουάριος, θα έχει δικαιωματικά ως θέμα (τι άλλο;) συνταγές για πρωινό. Γλυκές και αλμυρές, ελληνικές ή διεθνείς, λαχταριστά πρωινά φτιαγμένα από τα χεράκια σας γιατί το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της μέρας!

Η πρώτη μας συνταγή γίνεται με τα περισσεύματα από τα γλυκάκια που φτιάξαμε στις γιορτές, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα πάντα από βασιλόπιτα ως μελομακάρονα και έτσι να φτιάξουμε ένα λαχταριστό πρωινό για τις πρώτες μέρες μετά τις γιορτές.  Μάλιστα αν  που μπορεί να σερβιριστεί ακόμη και ως επιδόρπιο!


Trifle με περισσεύματα
Χρόνος Μαγειρέματος: 5 λεπτά   Συνολικός Χρόνος: 5 λεπτά   Βαθμός Δυσκολίας: Πολύ εύκολο

Υλικά
Για 2 μερίδες
1 κομμάτι βασιλόπιτα ή 3-4 μελομακάρονα
1 γιαούρτι αγελαδινό
4 κ.σ. μαρμελάδα ή μέλι 
2 κ.σ. νερό 
1 μπανάνα
λίγη σοκολάτα τριμμένη
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε μερικές κουταλιές γιαούρτι σε 2 ποτήρια.
  2. Θρυμματίζουμε τα μελομακάρονα ή τη βασιλόπιτα με τα χέρια μας και τα βάζουμε σε 2 ποτήρια. 
  3. Στρώνουμε λίγο την επιφάνεια τους με ένα πιρούνι. 
  4. Σε μια κούπα ή μπολ βάζουμε τη μαρμελάδα ή το μέλι και προσθέτουμε το νερό. 
  5. Ανακατεύουμε καλά για να αραιώσει λιγάκι και να γίνει πιο ρευστή/ρευστό. 
  6. Περιχύνουμε με την αραιωμένη μαρμελάδα (ή μέλι) την προηγούμενη στρώση. 
  7. Κόβουμε την μπανάνα σε φέτες και τοποθετούμε μερικές πάνω από τη μαρμελάδα.
  8. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
  9. Στολίζουμε με την τριμμένη σοκολάτα

Καλή σας επιτυχία!



3 σχόλια: