Σελίδες

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Αφράτο κέικ με γιαούρτι

Σήμερα ψήνουμε κέικ γιαουρτιού με άρωμα λεμόνι! Το γιαούρτι κάνει το κέικ μας πιο ανάλαφρο και αφράτο ενώ το λεμόνι του δίνει υπέροχο άρωμα. Εναλλακτικά μπορείτε να νατικαταστήσετε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού με πορτοκαλιού αντίστοιχα!

Κέικ Γιαουρτιού
Χρόνος Μαγειρέματος: 15 λεπτά Συνολικός Χρόνος: 1 ώρα και 15 λεπτά Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά

500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 πρέζα αλάτι
2 κεσεδάκια γιαούρτι αγελαδινό (400 γραμ.)
2 κούπες ζάχαρη
2 βανίλιες σκόνη
6 αυγά
το ξύσμα τριών λεμονιών
1 κούπα σπορέλαιο 
1/2 κούπα φρεσκοστυμμένο χυμό λεμόνι 

Για το γλάσο
1 κούπα άχνη
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
μερικές κουταλιές νερό


Διαδικασία

Πρώτα από όλα προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα και στους 180 βαθμούς C.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι τα αυγά να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε όλα τα υγρά υλικά της συνταγής και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε με μια κουτάλα (και όχι με το μίξερ) μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομοιογενές.

Βουτυρώνουμε μια φόρμα κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας.

Ψήνουμε περίπου για 1 ώρα.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και ετοιμάζουμε το γλάσο μας.

Ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη με το χυμό λεμόνι (αν χρειαστεί προσθέτουμε 1-2 κουταλιές της σούπας νερό μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα).

Τέλος περιχύνουμε το κέικ με το γλάσο.

Αν δεν θέλουμε να κάνουμε γλάσο μπορούμε απλά να πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη.

1 σχόλιο: