Xρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά Συνολικός Χρόνος: 15 ώρες Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριο
Υλικά
4 άτομα
500 γρ. ρεβίθια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 κούπα ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
Νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Για το ζυμαρένιο κορδόνι
1 κούπα αλεύρι
3/4-1 κούπα νερό
Διαδικασία
Βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μεγάλο μπολ με άφθονο νερό ώστε να καλύπτει τα ρεβίθια. Τα αφήνουμε να μουλιάσουν, για όλο το βράδυ, δηλαδή τουλάχιστον για 8 ώρες. Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε καλά.
Σε ένα μεγάλο πυρίμαχο πήλινο σκεύος με καπάκι προσθέτουμε τα ρεβίθια, τα φύλλα δάφνης το νερό (περίπου 1 ½ λίτρο νερό ή τόσο ώστε να τα σκεπάζει περίπου 2-3 εκατοστά) και τα κρεμμύδια και αλατοπιπερώνουμε.
Αναμειγνύουμε μαζί το αλεύρι και το νερό για το ζυμάρι για να φτιάξουμε μια ελαστική ζύμη. Πλάθουμε τη ζύμη σε ένα λεπτό κορδόνι με μήκος όσο η περίμετρος από το καπάκι του σκεύους.
Σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι και πιέζουμε το ζυμαρένιο κορδόνι που φτιάξαμε γύρω από το χείλος του πήλινου σκεύους με τα δάχτυλά μας για να σφραγίσει το καπάκι με το σκεύος.
Ανάβουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου στον αέρα και βάζουμε τα ρεβίθια (δεν χρειάζεται να προθερμάνουμε το φούρνο). Τα ρεβίθια χρειάζονται για να γίνουν περίπου 4 ώρες.
Βγάζουμε το σκεύος από το φούρνο, σπάμε το ζυμάρι που έχει ψηθεί με τη βοήθεια ενός μαχαιριού και σερβίρουμε τη ρεβιθάδα ζεστή.
Πολύ ωραίο φαγητό! Τα ρεβύθια έτσι θα είναι νοστιμότατα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρέπει να τα δοκιμάσεις!
ΔιαγραφήΑπό τα αγαπημένα μου όσπρια και η ρεβιθάδα σε πύλινο με πεθαίνει απλά!!! Μπράβο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο πήλινο δίνει άλλη νοστιμάδα!
Διαγραφή