Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Ομελέτα φούρνου με πατάτες και λουκάνικα

Σήμερα μαγειρεύουμε πανεύκολη και γρήγορη ομελέτα φούρνου εμπνευσμένη από την ανδριώτικη φρουτάλια, την οποία δεσμεύομαι να ανεβάσω κάποια στιγμή. Και ρίξτε και μια ματιά στις παλιότερες ομελέτες μας. Ομελέτα με μπρόκολοΟμελέτα φούρνου με μελιτζάνες και Στραπατσάδα



Ομελέτα φούρνου με πατάτες και λουκάνικα

Xρόνος Μαγειρέματος: 10 λεπτά Συνολικός Χρόνος: 40 λεπτά Βαθμός Δυσκολίας: Πολύ Εύκολο

Υλικά
για 4 μερίδες
4 λουκάνικα κομμένα σε μικρά κομμάτια
4 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες λεπτές ροδέλες
2/3 κούπα τυρί τριμμένο
1/2 κούπα γάλα
8 αυγά
μερικά φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης
Αλάτι 
Πιπέρι
6 κ.σ. λάδι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βάζουμε τις πατάτες αλατοπιπερωμένες σε ένα μικρό βαθύ ταψάκι και προσθέτουμε το λάδι. Ανακατεύουμε τις πατάτες με το λάδι και τις ψήνουμε περίπου 20 λεπτά ανακατεύοντας μια-δύο φορές. 
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και έπειτα προσθέτουμε το γάλα, τη ρίγανη και το τυρί. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. 
Περιχύνουμε το μείγμα στο ταψί και το ψήνουμε μέχρι να σταθεροποιηθούν τα αυγά. 

7 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...