Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Μελόπιτα Σίφνου

Καλημέρα και καλή βδομάδα! Στην πανέμορφη Σίφνο ταξιδεύουμε απόψε για την παραδοσιακή της μελόπιτα αλλά και για μια παραλλαγή της. 
Η "κανονική" μελόπιτα Σίφνου φτιάχνεται με τη συνταγή που βλέπετε παρακάτω, ενώ η δική μας παραλλαγή μοιάζει πιο πολύ με κέικ. Οπότε κρατάμε την πρώτη για επιδόρπιο και τη δεύτερη για πρωινό! Και μια και πήγαμε ως Σίφνο, ας ρίξουμε και μια ματιά στην άλλη σπεσιαλιτέ του νησιού, τη Ρεβιθάδα!

Παραδοσιακή Μελόπιτα Σίφνου
Xρόνος Μαγειρέματος: 10 λεπτά Συνολικός Χρόνος: 1 ώρα Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Υλικά 
Για μία στρογγυλή φόρμα

500 γραμ. ανθότυρο
1/2 κούπα ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
4 αυγά
1/2 κούπα μέλι 
Κανέλα για το πασπάλισμα
Αλεύρι και λάδι για να αλείψουμε το ταψί
Μελο-κεικ-ό-πιτα Σίφνου!
Xρόνος Μαγειρέματος: 10 λεπτά Συνολικός Χρόνος: 1 ώρα Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά
Για μία μακρόστενη φόρμα 
250 γραμ. ανθότυρο 
1/2 κούπα ζάχαρη 
1 πρέζα αλάτι
2 αυγά 
1/2 κούπα μέλι 
2 βανίλιες 
1/2 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Αλεύρι και λάδι για να αλείψουμε το ταψί

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς (αέρα). Τρίβουμε με τα χέρια μας το ανθότυρο σε ένα μπολ μέχρι να γίνει όλο πολύ μικρά ψίχουλα. 
Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα. Ψήνουμε περίπου για 40 με 50 λεπτά στους 200 βαθμούς. Σερβίρουμε αφού πασπαλίσουμε με κανέλα. 



7 σχόλια:

  1. Τέλειο και ακούγεται πολύ υγιεινό επίσης!! Ό,τι πρέπει για ένα δυναμωτικό πρωινό!! Πολλά φιλιά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχο γλυκό με αγαπημένα ελληνικά προιόντα όπως το ανθότυρο και το μέλι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν στηρίξει το ελληνικό χρέος στη γαστρονομία τα ελληνικά προϊόντα,ποιος θα τα στηρίξει! :P

      Διαγραφή
  3. Μέλοπιτα ;;!! Τι ωραία ονόματα έχουν τα παραδοσιακά γλυκάκια. Ευχαριστούμε για την όμορφη ιδέα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...