Σελίδες

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Κολοκυθοκεφτέδες, οι καλοκαιρινοί

Καλοκαιρινή και η σημερινή συνταγή αν και το καλοκαίρι έστω ημερολογιακά φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του. Οι κολοκυθοκεφτέδες είναι ένα τέλειο μεζεδάκι αλλά και συνοδευτικό σε ένα καλοκαιρινό τραπέζι ακόμη και στο σάντουιτς σας μαζί με φέτα και ντοματούλα! Και αν θέλετε και άλλους καλοκαιρινούς κεφτέδες, ρίξτε μια ματιά στους ντοματοκεφτέδες και στους κρεμμυδοκεφτέδες μας!

Κολοκυθοκεφτέδες
Xρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά Συνολικός Χρόνος: 1 ώρα και 15 λεπτά Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Υλικά
Για 20 περίπου 
1 κιλό κολοκυθάκια
200 γρ. φέτα
6 κ.σ. αλεύρι
1 ξερό κρεμμύδι 
1 ματσάκι μυρωδικά της αρεσκείας σας όπως δυόσμο, μαϊντανό, άνηθο (ιδανικά συνδυάστε και τα τρία)
2 αυγά
Αλάτι (λίγο γιατί η φέτα τους κάνει αλμυρούς)
Πιπέρι
Λάδι για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Τρίβουμε τα κολοκύθια στο χοντρό τρίφτη, τα βάζουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσουν, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για 30 λεπτά για να στραγγίξουν. Αφού περάσουν 30 λεπτά τα στύβουμε καλά με τα χέρια μας για να φύγουν τα υγρά τους και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. 

Αλέθουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά αφού βγάλουμε τα κοτσάνια τους και θρυμματίζουμε τη φέτα.

Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο μπολ και τα ανακατεύουμε αφήνουμε το μείγμα 30 λεπτά στο ψυγείο για να σφίξει. 

Σε μέτρια φωτιά βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι για να τηγανίσουμε τους κολοκυθοκεφτέδες μας. Μόλις ζεστάνει το λάδι και πριν κάψει τηγανίζουμε λίγους λίγους τους κολοκυθοκεφτέδες περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. 

Όταν πάρουν χρυσαφί (ελαφρά καφετί) χρώμα και από τις 2 πλευρές τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το πολύ λάδι και τους σερβίρουμε ζεστούς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου