Πάλι εδώ είμαστε μετά τις καλοκαιρινές διακοπές μας και τον Δεκαπενταύγουστο! Λίγο πολύ όπως τα ξέρατε, εκλογές, συζητήσεις για το ελληνικό χρέος (όχι της γαστρονομίας...το άλλο), γενικά, σαν να ζούμε τη μέρα της μαρμότας τα τελευταία χρόνια.... (Η μέρα της μαρμότας ήταν μια πολύ αγαπημένη μου ταινία στα 80's όπου ο πρωταγωνιστής κάθε μέρα ξυπνούσε στην ίδια μέρα και τίποτα δεν άλλαζε...) Κάπως έτσι και εμείς ζούμε τα ίδια σχεδόν κάθε μέρα, ακούμε τα ίδια στις ειδήσεις σχεδόν κάθε μέρα, φοβόμαστε τα ίδια!
Ευτυχώς, που έχει ακόμη καλό καιρό και κάνουμε καμιά βουτιά, τρώμε κανένα παγωτάκι και έτσι παρατείνουμε το καλοκαίρι.
Για αυτό λοιπόν η σημερινή συνταγή είναι για ονειρεμένο αλλά και light, frozen yogurt με ροδάκινα ή νεκταρίνια.
Και ρίξτε και μια ματιά σε μια παλιότερη συνταγή για Γιαουρτοπαγωτό με μέλι.
Παγωτό γιαούρτι με ροδάκινο
Υλικά
500 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
200 ml. κρέμα γάλακτος χαμηλή σε λιπαρά
500 γραμ. ροδάκινα ώριμα ή νεκταρίνια (τα ζυγίσουμε αφού τους αφαιρέσουμε το κουκούτσι και τη φλόυδα)
1 κούπα άχνη ή 2/3 στέβια ή άλλο γλυκαντικό
Διαδικασία
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα ροδάκινα. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαγαζί προσαρμόζοντας τη γλυκαντική ουσία ανάλογα με τη επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε, γιατί π.χ. η στέβια είναι πιο γλυκιά από την ασπαρτάμη ή τη φρουκτόζη και φυσικά και το πόσο ώριμα είναι τα ροδάκινα. Χτυπάμε με το μίξερ όλα τα υλικά για να ενοποιήθούν και τα βάζουμε στην παγωτομηχανή ή αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, ρίχνουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ και το τοποθετούμε σκεπασμένο με πλαστική μεμβράνη στην κατάψυξη. Ανά 30 λεπτά για 4-5 ώρες βγάζουμε το μπολ και το χτυπάμε με το μίξερ για να εγκλωβίσουμε αέρα μέσα στο μείγμα του παγωτού.
Καλησπέρα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτη φωτογραφία φαίνεται τόσο λαχταριστό, πολύ ωραία η ιδέα να αξιοποιήσεις τα νεκταρίνια σε κάτι τόσο δροσερό :-)
Είναι και πολύ λαχταριστό!
Διαγραφή