Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Γλυκόξινα σουβλάκια κοτόπουλου

Σήμερα ψήνουμε σουβλάκια κοτόπουλου, τα οποία μαρινάραμε με τέτοιο τρόπο ώστε να μείνουν μαλακά και τρυφερά ακόμη και ώρες μετά το ψήσιμο. 
Αλλά πριν πάμε στη συνταγή ας λύσουμε μερικές απορίες.... 
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος φιλέτο κοτόπουλου προτιμάτε δηλαδή είτε από μπούτι είτε από στήθος, ανάλογα με το αν δίνεται περισσότερη έμφαση στη γεύση που δίνουν τα λιπαρά από το μπούτι κοτόπουλου ή στις θερμίδες που είναι σαφώς λιγότερες στο στήθος. Αλλά, προσοχή, δεν μπορείτε να βάλετε και τα δύο είδη στο ίδιο σουβλάκι γιατί θέλουν διαφορετικό χρόνο ψησίματος. 
Το μαρινάρισμα, όπως θα δείτε παρακάτω, γίνεται σε κρέμα βαλσάμικου, που ουσιαστικά είναι μια πιο γλυκιά και παχύρρευστη εκδοχή του βαλσάμικου ξυδιού και μπορείτε να τη βρείτε εύκολα σε όλα τα supermarkets. Aν δεν έχετε όμως μπορείτε να βράσετε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά βαλσάμικο ξύδι με μερικές κουταλιές καστανή ζάχαρη. 
Επίσης, εκτός από ξυλάκια από μπαμπού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και σιδερένιες ράβδους, ειδικές για σουβλάκια που δεν παίρνουν φωτιά και βοηθούν στο ομοιόμορφο ψήσιμο του εσωτερικού τους.  Αν χρησιμοποιήσετε ξυλάκια καλό θα ήταν να τα βάλετε στο νερό μερικά λεπτά πριν τα βάλετε στο barbecue για να μην καούν. 
Τέλος αντί για τοματάκια μπορείτε να βάλετε άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας όπως πολύχρωμες πιπεριές ή κρεμμύδια ξερά. 
Καλή σας όρεξη! 


Γλυκόξινα σουβλάκια κοτόπουλου
Xρόνος Μαγειρέματος: 45 λεπτά Συνολικός Χρόνος:5-6 ώρες Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

Για 8 σουβλάκια
Υλικά 
800 γραμ. φιλέτο κοτόπουλο από μπούτι ή από στήθος (περίπου 5 φιλέτα)
100 ml. κρέμα βαλσάμικου
4 κ.σ. μέλι
200 γραμ. τοματάκια
1 κ.γ. ginger
1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
Αλάτι
Πιπέρι

Διαδικασία

Κόβουμε τα φιλέτα σε κυβάκια 3-4 εκατοστών. Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα βαλσάμικου, το μέλι, το ginger και το σκόρδο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Βάζουμε μέσα στο μπολ τα κομμάτια κοτόπουλου για να μαριναριστούν, καλύπτουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για μερικές ώρες ή όλο το βράδυ. 
Αφού περάσει το χρονικό διάστημα της αναμονής, βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο, στραγγίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα περνάμε στα ξυλάκια  από μπαμπού εναλλάξ με τα τοματάκια. 
Αλατοπιπερώνουμε τα σουβλάκια.
Τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή στη γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά αρχικά μέχρι να ροδίσουν και από τις 4 πλευρές τους και έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά για να ψήσουμε και το εσωτερικό τους. Ψήνουμε τα σουβλάκια άλλα περίπου 5 με 7 λεπτά γυρίζοντας τα τακτικά.

7 σχόλια:

  1. Περασα την σωστη μέρα... ετσι οπως βλέπω το πιάτο από πάνω, θα ταν το ιδανικο μου μεσημεριανο ;)

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται!!!!!!!!!
    Την επόμενη φορά δοκίμασε τη δική μου μαρινάδα με μαγιονέζα!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εσυ κοτοπουλάκι μαγείρεψες; Θα περάσω μια βόλτα από το blogoσπιτό σου να δω τι μαγείρεψες;

      Διαγραφή
    2. Όχι απλά κοτοπουλάκι.... κοτοσουβλάκια χαχαχαχα

      Διαγραφή
  3. Γιαμ γιαμ! Τι ωραίες συνταγές! Τέλειο μπλογκ! Μπράβοο! :)
    Eυχαριστούμε για το σχόλιο στο μπλογκ μας!!
    xo,
    ohmydarlingdeer.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...