Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Σαρδέλες αχνιστές

Καλημέρα και καλό καλοκαίρι να έχουμε! Μου λείψατε τόσο καιρό που έχουμε να τα πούμε αλλά ο χρόνος μου ήταν λιγοστός....Τώρα που ξεκίνησε όμως το καλοκαιράκι σκοπεύω να τα λέμε πιο συχνά με καλοκαιρινές συνταγές!

Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε σαρδέλες αχνιστές, ένα πεντανόστιμο πιάτο που μυρίζει θάλασσα, ενώ οι σαρδελίτσες εκτός από πολύ υγιεινές, είναι και πεντανόστιμές και κοστίζουν από 2-4 ευρώ το κιλό! Εμπρός λοιπόν, πάμε! 



Σαρδέλες Αχνιστές
Xρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά Συνολικός Χρόνος:30 λεπτά Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά
Για 4 άτομα
1 κιλό σαρδέλες φιλεταρισμένες
1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί
1 σκελίδα σκόρδο ή 1/2 κ.σ. σκόρδο σκόνη
2 μεγάλες ντομάτες
1/3 κούπα ελαιόλαδο
1 κ.γ. ξερή ρίγανη
1/2 κ.γ. σκόνη μουστάρδα
2 κ.σ φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης 
Αλάτι
Πιπέρι 

Διαδικασία

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και κόβουμε τις ντομάτες σε λεπτές ροδέλες. Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και απλώνουμε μέσα σε αυτό τις σαρδέλες σε μονή στρώση. Απλώνουμε τις ροδέλες ντομάτας πάνω στις σαρδέλες, πασπαλίζουμε με τη ξερή ρίγανη και το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε τη σκόνη μουστάρδας στο κρασί και περιχύνουμε με αυτό τις σαρδέλες. Προσθέτουμε και το ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και αφήνουμε τις σαρδέλες για 10 λεπτά, (δεν χρειάζεται παραπάνω). Τέλος σερβίρουμε τις σαρδέλες με μερικά φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης!
Καλή μας όρεξη!

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Ρυζόγαλο light edition με καστανό ρύζι και στέβια

Καλησπέρα! Σήμερα φτιάχνουμε ένα πολύ πολύ υγιεινό ρυζόγαλο με καστανό ρύζι και στέβια ή μέλι για όσους προσέχουν την υγεία τους και τη διατροφή τους. 

Ρυζόγαλο
Xρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά Συνολικός Χρόνος:60 λεπτά Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Υλικά
4 μερίδες 
1 λίτρο γάλα χαμηλών λιπαρών
3 φλιτζ. νερό
1 φλιτζ. καστανό ρύζι
4 κ.σ. µέλι ή 1/2 φλιτζ. στέβια
Λίγη κανέλα
1 βανίλια

Διαδικασία
Πλένουμε το ρύζι το στραγγίζουμε. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό να βράσει και αφού βράσει προσθέτουμε το ρύζι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε το ρύζι να βράσει μέχρι να απορροφήσει όλο το νεράκι του. 
Έχετε υπόψιν πως το καστανό ρύζι θέλει περισσότερη ώρα να βράσει από το άσπρο ρύζι.
Αφού το ρύζι απορροφήσει όλο το νερό, προσθέτουμε το γάλα, τη βανίλια και το μέλι ή τη στέβια και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει. Προσέχουμε να μην μας κολλήσει ο πάτος. Αφού πήξει αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε το ρυζόγαλο σε 4 μπολάκια. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και να στεθεροποιηθεί και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Καλή σας όρεξη! 

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Σούπα με μπρόκολο και τσένταρ, το come back!

Καλημέρα, καλό μήνα, καλή χρονιά! Θα μου πείτε τη καλή χρονιά μας λες πρωτομαρτιάτικα αλλά μιας και απουσίαζα τους προηγούμενους μήνες είναι ευκαιρία να πω όλες τις ευχές μαζεμένες!
Το come back μου λοιπόν στην κουζίνα θα το κάνω με μια καταπληκτική κρεμώδη σούπα με μπρόκολο και τσένταρ που θα την κάνετε και θα την ξανακάνετε και δεν θα την χορταίνετε! Εμπιστευτείτε με!





Σούπα με μπρόκολο και τσένταρ
Xρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά Συνολικός Χρόνος:30 λεπτά Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Υλικά
4 άτομα
6 κ.σ. βούτυρο
2 κούπες γάλα (περίπου 475ml)
2.5 κούπες ζωμό κοτόπουλο (περίπου 600ml)
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 κούπας αλεύρι (περίπου 60gram)
225 γραμ. μπρόκολο μόνο οι φούντες όχι τα κοτσάνια (περίπου 1 κούπα)
225 γραμ. καρότο τριμμένο στο χοντρό μέρος του τρίφτη (περίπου 1 κούπα)
225 γραμ. τυρί τσένταρ τριμμένο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα σκόνη σαφράν (προαιρετικά)
Αλάτι
Πιπέρι

Διαδικασία

Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και αφού κάψει προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Το αφήνουμε 2-3 λεπτά να σοταριστεί και το αφήνουμε στην άκρη. Σε μια άλλη κατσαρόλα (ή και στην ίδια αφού αφαιρέσουμε το σοταρισμένο κρεμμύδι) λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να πάρει καστανό χρώμα προσέχοντας να μην καεί, περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλο, το μπρόκολο, το κρεμμύδι, το καρότο, το σαφράν και το μοσχοκάρυδο. Ανεβάζουμε τη φωτιά αρχικά και αφού αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε και αφήνουμε τη σούπα να βράσει περίπου 20 λεπτά με κλειστό καπάκι ανακατεύοντας περιστασιακά. Στο τέλος κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά ανακατεύουμε το τσένταρ μέχρι να λιώσει και αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε με λίγο τσένταρ. 
Yummy!

Μερικά Tips
Για πιο πλούσια γεύση μπορείτε να αντικαταστήσετε το μισό γάλα με κρέμα γάλακτος.
Αν θέλουμε να τη φάμε την επόμενη μέρα, τότε θα προσθέσουμε 1 κούπα παραπάνω ζωμό γιατί μετά από μερικές ώρες θα πήξει αρκετά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...