Σελίδες

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Μπαμπάδες για...σιρόπιασμα

Σήμερα, 14 Φεβρουαρίου, του Αγίου Βαλεντίνου ενισχύουμε τα "σιρόπια" των ερωτευμένων με παραδοσιακούς μπαμπάδες! Ακολουθήστε αυτή την 100% πετυχημένη συνταγή για λαχταριστούς μπαμπάδες, και μην ξεχνάτε, "ο έρωτας περνά από το στομάχι!"

Μπαμπάδες
Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά Συνολικός Χρόνος: 1 ώρα Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Υλικά
4 αυγά
1 φλ. καφέ κονιάκ
1 φλ. καφέ γάλα εβαπορέ
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1.5 φλ. τσαγιού αλεύρι
1 κ.σ. baking powder
1 κ.σ. σόδα
2 βανίλιες
Για το σιρόπι
3 φλ. νερό
3 φλ. ζάχαρη
χυμό 1/2 λεμονιού
1.5 κούπα σαντιγί 
κερασάκια για το γαρνίρισμα

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα και στους 180 βαθμούς.
Χωρίζουμε σε 2 μπολ τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα και έπειτα τους κρόκους με τα αυγά στο μίξερ στο δυνατό μέχρι να αφρατέψουν και να "ασπρίσουν" (να σπάσει το έντονο κίτρινο χρώμα τους).
Προσθέτουμε το κονιάκ, το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το baking powder και τις βανίλιες και προσθέτουμε και το μείγμα του αλευριού στο μπολ με τα αυγά, το κονιάκ, το γάλα και τη ζάχαρη.
Τέλος, ρίχνουμε και τα χτυπημένα ασπράδια και ανακατεύουμε με τη βοήθεια μιας κουτάλας και με ανάλαφρες κινήσεις.
Λαδώνουμε φορμάκια και ψήνουμε στον καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά.
Εναλλακτικά μπορούμε να κάνουμε ένα μεγάλο μπαμπά σε μια στρογγυλή φόρμα.
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι περίπου για 3 λεπτά από τη στιγμή που αρχίζει να βράζει...
Αφού ψηθούν τα μπαμπαδάκια, τα ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε με το μαχαίρι ένα κομμάτι της κορυφής.
Τα ρίχνουμε στο σιρόπι (ενώ το σιρόπι είναι κρύο και αυτά είναι χλιαρά) λίγα λίγα μέχρι να απορροφήσουν σιρόπι αλλά να μην διαλύονται και τα αφαιρούμε χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα.
Σε περίπτωση που κάναμε ένα μεγάλο μπαμπά, τρυπούμε με μια οδοντογλυφίδα σε πολλά σημεία και σιροπιάζουμε ρίχνοντας σιρόπι λίγο λίγο με μια κουτάλα.
Τέλος προσθέτουμε τη σαντιγί και τα καπακώνουμε. Στολίζουμε με κεράσι γλυκό.
Έτοιμα για σερβίρισμα!

1 σχόλιο: